Trupininis rabarbarų ir obuolių pyragas su migdolų miltais

2024-04-21 Autorius WorldRecipes.lt

Trupininis rabarbarų ir obuolių pyragas su migdolų miltais
Šiandien virtuvėje visai netikėtai atsidūrė rabarbarų. Kodėl netikėtai? Nes jų man padovanojo draugė. Tad ta proga - greitas ir sezoninis trupininis pyragas su rabarbarais ir obuoliais. Kol kas jis man pats skaniausias iš visų mėgintų, tad drąsiai dalinuosi receptu, nes žinau, kad ir Jums labai patiks! 

Nurodyti ingredientų kiekiai yra 23 centimetrų skersmens kepimo formai.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Tešlai:
    • miltai: 100 gramų 
    • migdolų miltai: 50 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • cukrus: 100 gramų
    • grietinė: 170 gramų
    • kambario temperatūros sviestas: 75 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnio
    Trupiniams:
    • sviestas: 50 gramų
    • miltai: 100 gramų
    • cukrus: 50 gramų
    • rabarbarai: ~300 gramų (supjaustome gabaliukais)
    • obuoliai: 1-2
    • mėgstamos uogos: 1 saujelės (jeigu norisi)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia trupiniams skirtą sviestą ištirpinkite, suberkite cukrų ir miltus. Patrinkite tarp pirštų ir padarykite trupinius. Dėkite juos į šaldytuvą.
  2. 2. Tada tešlai grietinę išmaišykite su kiaušiniu, vaniliniu cukrumi, cukrumi ir druska.
  3. Reklama
  4. 3. Atskirame dubenyje abiejų rūšių miltus sumaišykite su kepimo milteliais.
  5. 4. Į miltų mišinį sudėkite minkštą, kambario temperatūros sviestą. Patrinkite tarp pirštų, kol gausite trupinius.
  6. 5. Supilkite grietinės masę ir viską gerai išmaišykite.
  7. 6. Gautą tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą.
  8. 7. Rabarbarų kotus nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais.
  9. 8. Obuolius taip pat nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite kubeliais.
  10. 9. Jei pyragui kepti naudosite ir uogas, šias taip pat pasmulkinkite.
  11. 10. Ant tešlos suberkite supjaustytus rabarbarus ir obuolius, taip pat ir turimas uogas.
  12. 11. Tuomet ant pyrago viršaus berkite tešlos trupinius.
  13. 12. Kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių temperatūros maždaug 45-50 minučių.
  14. 13. Iškepus leiskite atvėsti... Skanaukite!
Obuolių pyragas su varške ir aguonomis
(6)
Rusiškas šokoladinis obuolių pyragas
(4)