Ingredientų kiekiai yra nurodyti 22–24 centimetrų skersmens formai. :)
Ingredientai
Tešlai:
sviestas: 180 gramų
majonezas arba grietinė: 1,5 valgomojo šaukšto
cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
druska: žiupsnelio
miltai: ~2,5-3 stiklinių
Aguonų įdarui:
pienas: 125 mililitrų
manų kruopos: 1 valgomojo šaukšto
cukrus: 70 gramų
aguonos: 100 gramų
minkštas sviestas: 1 valgomojo šaukšto
Varškės įdarui:
varškė: 500 gramų
kiaušinių tryniai: 3
minkštas sviestas: 75 gramų
pienas: 3 valgomųjų šaukštų
krakmolas: 3 valgomųjų šaukštų
citrinos sultys: iš 1 vnt.
cukrus: 120 gramų
vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
obuoliai: 3 (nedideli)
Recepto paruošimas
1. Tešla: Pirmiausia į ištirpintą sviestą suberkite cukrų, druską bei maišykite, kol cukrus ištirpsta. Tada į atvėsusį sviestą sudėkite majonezą ar grietinę, gerai išmaišykite. Berkite miltus bei užmaišykite minkštą, bet prie rankų nelimpančią tešlą. Suvyniokite ją į maistinę plėvelę bei dėkite į šaldytuvą (laikykite jame, kol ruošite įdarus).
2. Аguonų įdaras: Pieną su cukrumi užvirinkite, suberkite manų kruopas bei maišydamos išvirkite skystą manų košę. Tuomet dėkite sviestą, aguonas. Gerai išmaišykite bei atvėsinkite.
Reklama
3. Varškės įdaras: Varškę pertrinkite per sietelį. Po to dėkite trynius, cukrų, vanilinį cukrų, sviestą bei viską gerai išplakite maišytuvu. Dėkite krakmolą, pilkite citrinos sultis, pieną, šaukštu gerai išmaišykite.
4. Pyrago surinkimas: Kepimo formoje rankomis formuokite pagrindą, tai yra paskirstykite tešlą ant dugno bei sienelių. Tada pakaitomis dėkite varškės bei aguonų įdarus juos truputį pamaišydamos. Obuolių nelupkite, tik perpjaukite per pusę, išimkite sėklalizdžius, viršuje padarykite negilias išilgines įpjovas. Po to įspauskite obuolių puseles į varškę. Kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių. Pyragą visiškai atvėsinkite, kad gerai sustingtų varškės įdaras. Skanaukite!