Obuolių pyragas "Šarlotė" su varške

2020-09-22 Autorius Dalios svetainė

Obuolių pyragas "Šarlotė" su varške
Aš šį obuolių pyragą su varške labai mėgtu kepti mamos dienai, nes jis mano mamytės mėgstamiausias. Nuo tradicinio "Šarlotės", jis skiriasi tuo, kad yra "paturbintas" varške, kad priduoda nuostabaus skonio. Pyragas tampa sotesnis ir skanesnis. 

Aišku toks pyragas tinka ne tik šventėms, bet ir pasilepinimui prie kavos. Jeigu valgydami visai nenori jausti varškės gabaliukų, tai ją pertrinkite iki vientisos masės. Nors skonio tai visai nekeičia. 

Tai sodrus ir nuostabaus skonio pyragas, kurio vieno gabaliuko, esu tikra, kad nei vienam neužteks!

Iš nurodytų ingredientų kiekio man gavosi 21 centimetrų skersmens pyragas.

Ingredientai

    "Šarlotės" pyragui su varške:
    Įdarui:
    • obuoliai: 5
    • 9% varškė: 300 gramų
    • cukrus: 70 gramų
    • minkštas sviestas: 70 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros.
  2. 2. Apskritą kepimo formą (aš pati naudoju atsegamais kraštais) ištepkite sviestu ar išklokite kepimo popieriumi.
  3. Reklama
  4. 3. Tada miltus išsijokite.
  5. 4. Kitame dubenyje su cukrumi išplakite kiaušinius. Plakite maždaug 5-7 minutes, kol masė padvigubėja ir tampa puri.
  6. 5. Palaipsniui berkite miltus ir maišykite, kad nesusidarytų gumulėliai. Turi gautis tiršta tešla.
  7. 6. Paruoškite įdarą: Varškę su sviestu ir cukrumi sutrinkite (elektriniu trintuvu ar mediniu šaukštu) iki vientisos masės. Kas nebijo varškės grūdelių, gali labai nesistengti ir šaukštu išmaišyti sviestą su varške (aš pati taip ir darau).
  8. 7. Obuolius išvalykite, jeigu reikia, nulupkite žievelę ir supjaustykite skiltelėmis ar mažais kubeliais.
  9. 8. Į paruoštą kepimo formą sukrėskite trečdalį tešlos (maždaug 2 centimetrų storio sluoksniu).
  10. 9. Ant viršaus berkite didžiąją dalį susmulkintų obuolių.
  11. 10. Užpilkite antrą dalį tešlos.
  12. 11. Tada užklokite varškės įdaru, stenkitės tolygiai paskirstyti visame plote.
  13. 12. Po to sudėkite likusią tešlą ir užberkite likusius obuolius.
  14. 13. Produktų ganėtinai gausu, todėl užpildoma visa kepimo forma.
  15. 14. Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite, kol gražiai apskrunda - man užtruko lygiai 45 minutes (bet priklausys nuo turimos orkaitės, su senesnėmis, gali kepti ir valandą).
  16. 15. Iškepusį pyragą visiškai atvėsinkite ant grotelių. Prieš patiekdami, jeigu norisi, galite užbarstyti cukraus pudra. Pasilepinam! :)
  17. 16. Rekomendacija: Daugiau obuolių pyragų receptų rasite: Obuolių pyragai.

Emilija

Labai šlapias ir skanus pyragas, varskes dejau visa pakeli 250g. Cukraus dejau tik puse stiklines, isejo labai skanus, nuo varskes vidurys labai slapias, reikejo det su saukstu, bet nei kiek nesigailiu, nes pyragas tikrai labai skanus.
Atsakyti
Obuolių pyragas "Šarlotė" su varške

Rita

O baltymai atskirti?

Eric

Puikus pyragas!☺️
Atsakyti
Obuolių pyragas "Šarlotė" su varške

Aldona

Kaip tobulai atrodo Jūsų nuotraukoje... Bėgu ir aš gamint!

Deima

Gavosi labai skanus😇 bet neturejau apvalios skardos, tai kepiau kvadratinej. Varskes naudojau 500g bet iskepe tobulai👌👌👌
Atsakyti
Obuolių pyragas "Šarlotė" su varške

Emilija

Šį karta laukiau kol atšals tai nebego vidurys, puikiai pasiseke. Valgysiu tik rytoj 🥳
Atsakyti
Obuolių pyragas "Šarlotė" su varške

Olga

Man šiaip sau :( Antrą kartą nekepčiau. Konsistencija - viskas pavyko, bet mano šeimai deja nebuvo skanu.
Atsakyti

Birute

Baltymus atskyriau,suplakiau su cukraus pudra,imaisiau i varske.Obuolius per burokine tarka,cinamono ir krakmolo sauksta.tobulinkime receptus,taciau visi tobuli pyragai suvalgomi😊
Atsakyti

Marija

Ar ne perdaug kiaušinių?
Atsakyti

Val

Visiškas blynas... Su tiek produktų tešla turi būti su kėlimo milteliais...
Atsakyti