Obuolių pyragas "Šarlotė" su varške

2020-09-22 Autorius Dalios svetainė

Obuolių pyragas "Šarlotė" su varške
Autorės komentaras - Aš šį obuolių pyragą su varške labai mėgtu kepti mamos dienai, nes jis mano mamytės mėgstamiausias. Nuo tradicinio "Šarlotės", jis skiriasi tuo, kad yra "paturbintas" varške, kas priduoda nuostabaus skonio. Pyragas tampa sotesnis ir skanesnis. 

Aišku toks pyragas tinka ne tik šventėms, bet ir pasilepinimui prie kavos. Jeigu valgydami visai nenori jausti varškės gabaliukų, tai ją pertrinkite iki vientisos masės. Nors skonio tai visai nekeičia. 

Tai sodrus ir nuostabaus skonio pyragas, kurio vieno gabaliuko, esu tikra, kad nei vienam neužteks!

Iš nurodytų ingredientų kiekio man gavosi 21 centimetrų skersmens pyragas.

Ingredientai

    "Šarlotės" pyragui su varške:
    Įdarui:
    • Obuoliai: 5 vnt.
    • Varškė: 300 g. (9% riebumo)
    • Cukrus: 70 g.
    • Sviestas: 70 g. (minkštas)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros.
  2. 2. Apskritą kepimo formą ištepti sviestu ar iškloti kepimo popieriumi.
  3. Reklama
  4. 3. Dubenyje su cukrumi išplakti kiaušinius. Plakti maždaug 5-7 minutes, kol masė padvigubėja ir tampa puri.
  5. 4. Miltus išsijoti ir po truputį, kad nesusidarytų gumulėliai, suberti į plaktus kiaušinius. Turi gautis tiršta tešla.
  6. 5. Įdarui varškę su sviestu ir cukrumi sutrinti (elektriniu trintuvu ar mediniu šaukštu) iki vientisos masės. Kas nebijo varškės grūdelių, gali labai nesistengti ir šaukštu išmaišyti sviestą su varške.
  7. 6. Obuolius išvalyti, jeigu reikia, nulupti žievelę ir supjaustyti skiltelėmis ar mažais kubeliais.
  8. 7. Į paruoštą kepimo formą sukrėskite vieną trečdalį tešlos (maždaug 2 centimetrų storio sluoksniu).
  9. 8. Ant viršaus suberti didžiąją dalį susmulkintų obuolių.
  10. 9. Užpilti antrą trečdalį tešlos ir ją uždengti varškės įdaru, stengiantis kuo labiau paskirstyti per visą plotą.
  11. 10. Sudėti likusią tešlą ir užberti likusius obuolius. Produktų ganėtinai gausu, todėl užpildoma visa kepimo forma.
  12. 11. Dėti į įkaitintą orkaitę ir kepti kol gražiai apskrus, maždaug 45 min.
  13. 12. Iškepusį pyragą visiškai atvėsinkite ant grotelių. Prieš patiekiant, jeigu norisi, galima užbarstyti cukraus pudra.
Obuolių pyragas "Šarlotė" su varške

Emilija

Labai šlapias ir skanus pyragas, varskes dejau visa pakeli 250g. Cukraus dejau tik puse stiklines, isejo labai skanus, nuo varskes vidurys labai slapias, reikejo det su saukstu, bet nei kiek nesigailiu, nes pyragas tikrai labai skanus.
Atsakyti
Obuolių pyragas "Šarlotė" su varške

Rita

O baltymai atskirti?

Eric

Puikus pyragas!☺️
Atsakyti
Obuolių pyragas "Šarlotė" su varške

Aldona

Kaip tobulai atrodo Jūsų nuotraukoje... Bėgu ir aš gamint!

Deima

Gavosi labai skanus😇 bet neturejau apvalios skardos, tai kepiau kvadratinej. Varskes naudojau 500g bet iskepe tobulai👌👌👌
Atsakyti
Obuolių pyragas "Šarlotė" su varške

Emilija

Šį karta laukiau kol atšals tai nebego vidurys, puikiai pasiseke. Valgysiu tik rytoj 🥳
Atsakyti
Obuolių pyragas "Šarlotė" su varške

Olga

Man šiaip sau :( Antrą kartą nekepčiau. Konsistencija - viskas pavyko, bet mano šeimai deja nebuvo skanu.
Atsakyti

Birute

Baltymus atskyriau,suplakiau su cukraus pudra,imaisiau i varske.Obuolius per burokine tarka,cinamono ir krakmolo sauksta.tobulinkime receptus,taciau visi tobuli pyragai suvalgomi😊
Atsakyti

Marija

Ar ne perdaug kiaušinių?
Atsakyti

Val

Visiškas blynas... Su tiek produktų tešla turi būti su kėlimo milteliais...
Atsakyti
Migdolinis obuolių pyragas
(6)
Obuolių pyragas su karameliniu padažu
(3)