Avižinis varškės pyragas su obuoliais

2024-10-21 Autorius 5 produktai

Avižinis varškės pyragas su obuoliais
Avižinis varškės pyragas su obuoliais - šis trupininis pyragas su obuolių ir varškės įdaru yra puikus pasirinkimas tiems, kas mėgsta klasikinį obuolių skonį kartu su švelniu varškės sluoksniu. Trupininė tešla, pagaminta iš pyrago mišinio ir sviesto, suteikia pyragui traškią tekstūrą, o obuoliai ir varškė prideda gaivumo ir saldumo. Tai skanus ir lengvai paruošiamas pyragas, kurį galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Puikiai tinka su puodeliu arbatos ar kavos.

Autorės komentaras - trapus pyragas su drėgnu saldžiu įdaru? O taip! Kai atrodo, jog nieko skanaus namie nėra, kartais tereikia gerai peržiūrėti spintelių turinį. Surastas avižinio pyrago mišinys padiktavo idėją išsikepti rudeniu kvepiantį pyragą. 

Ingredientai

    • Trupininis avižinio pyrago mišinys: 1 pakuotė
    • Sviestas: 200 g
    • Pusriebė varškė: 180 g 
    • Cukrus: 6 valg. š.
    • Obuoliai: 2 vnt.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pyrago mišinį suberti į dubenį. Ten pat sutarkuoti sviestą ir rankomis viską sutrinti iki trupinių.
  2. 2. Tešlą perkelti ant stalviršio ir padarius duobutę įpilti apie 4v.š. vandens. Rankomis minkyti tol, kol tešla taps vientisa.
  3. 3. Palikti šaldytuve pastovėti bent 15 min.
  4. 4. Tuo tarpu iš obuolių pašalinti sėklalizdžius ir juos mažais kubeliais supjaustyti. Galima ir sutarkuoti burokine tarka.
  5. 5. Sumaišyti obuolius su varške ir cukrumi.
  6. 6. Kepimo skardą nuimamais kraštais iškloti kepimo popieriumi. Sudėti 2/3 tešlos, padengiant dugną ir šonus.
  7. 7. Sudėti visą įdarą ir ant viršaus gabalėliais uždėti likusią dalį tešlos.
  8. 8. Orkaitę įkaitinti iki 200 C temperatūros ir pyragą kepti apie 30 min.
Avižinis varškės pyragas su obuoliais
Varškės pyragas su vaniliniu padažu
(6)
Varškės ir persikų pyragas su rikota
(2)
Beatos keptas varškės pyragas su avietėmis
(1)