Varškės pyragas su vaniliniu padažu

2020-03-17 Autorius SP Receptai

Varškės pyragas su vaniliniu padažu
Pasakiškai gardus varškės pyragas. Negalėsite nustoti valgyti.

Ingredientai

    Tešlai:
    Varškės masei:
    • varškė: 500 gramų
    • cukrus: 100 gramų
    • kiaušinių baltymai: 4
    • grietinė: 100 gramų
    • manų kruopos: 1 valgomojo šaukšto
    • tirpintas sviestas: 50 gramų
    • vanilinis cukrus
    • tešla: 1 valgomojo šaukšto
    Vaniliniam padažui:
    • pienas: 400 mililitrų
    • krakmolas: 1 valgomojo šaukšto
    • kiaušiniai: 1
    • cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
    • vanilės pasta: 0,5 arbatinio šaukštelio (arba vanilinis cukrus)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Ruoškite tešlą: Kambario temperatūros sviestą ištrinkite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, sudėkite grietinę, sumaišytą su kepimo milteliais ir kiaušinio trynius. Viską išmaišykite.
  2. 2. Miltus persijokite ir taipogi įmaišykite. Tešla gausis pakankamai tiršta.
  3. Reklama
  4. 3. Ruoškite varškės masę: Varškę ištrinkite su cukrumi ir lydytu sviestu, sudėkite manus, grietinę ir vieną šaukštą tešlos.
  5. 4. Baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į masę.
  6. 5. Po to stačiakampę kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, šaukštais dėkite tešlą, pasilikite kelis šaukštus, kuriuos uždėsite ant pyrago viršaus, tada sudėkite varškės masę ir ant jos - likusią tešlą.
  7. 6. Kepkite maždaug 50-60 minučių iki 165 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
  8. 7. Ruoškite vanilinį padažą: Visus ingredientus išplakite šluotele ir dėkite ant viryklės, nustatę vidutinę kaitrą.
  9. 8. Kaitinkite nuolat maišydami šluotele, kol padažas sutirštės, tada nukelkite nuo viryklės ir atvėsinkite.
  10. 9. Iškepusį pyragą patiekite dar šiltą su vaniliniu padažu. Lepinkitės!
  11. 10. Rekomendacija: Daugiau varškės pyragų receptų rasite: Varškės pyragai.
Tortas "angelo ašara" su persikais
(1)
Rumuniškas varškės pyragas
(20)
Beatos keptas varškės pyragas su avietėmis
(1)