Šokoladinis pyragas su kremine varške ir vyšniomis

2024-09-02 Autorius Vaida Stonienė - Vaidos virtuvė

Šokoladinis pyragas su kremine varške ir vyšniomis
Šokoladinis pyragas su varške – tai ypatingas desertas, kuriame susilieja sodraus šokolado ir švelnios varškės skoniai. Drėgnas ir purus šokoladinis pagrindas puikiai dera su varškės sluoksniu, suteikiančiu pyragui švelnumo ir kreminės tekstūros.  Šiame deserte sodrus šokolado skonis puikiai papildo lengvą ir kreminę varškės masę. O į pyragą įmaišytos sultingos vyšnios prideda natūralios rūgštelės ir gaivos, kurios puikiai subalansuoja pyrago skonį.

Redakcijos komentaras - mėgaukitės pyragu prie puodelio gardžios arbatos. O jeigu norisi vaišinti svečius, galima papildomai papuošti, pavyzdžiui aplieti tirpintu šokoladu, apdėlioti sezoninėmis uogomis ar tiesiog užberti šokolado drožlių.

Daugiau receptų su šokoladu galite rasti čia.
Daugiau įvairių pyragų receptų galite rasti čia. 

Ingredientai

    Tešlai:
    • Juodas šokoladas: 100 g
    • Cukrus: 50 g
    • Sviestas: 120 g
    • Miltai: 130 g
    • Kiaušiniai: 2 vnt. (dideli)
    • Kepimo milteliai: 1 arb. š.
    • Druska: žiupsnelis
    Įdarui:
    • Kreminė varškė: 300 g
    • Vyšnios: 300 gramų (tinka ir šaldytos, ir šviežios)
    • Cukrus: 100 g
    • Kiaušiniai: 1 vnt. (mažas)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Puode virš nedidelės ugnies išlydyti sviestą su šokoladu. Palikti atvėsti.
  2. 2. Kiaušinius, cukrų ir druską plaktuvu plakti tol, kol ištirps cukrus (masė padvigubės). Supilti tirpintą šokoladą ir dar išplakti.
  3. 3. Į dubenį suberti miltus su kepimo milteliais ir nedideliu greičiu gerai išplakti.
  4. 4. Šaukštu dubenyje ištrinti varškę, kiaušinius ir cukrų. Masė turi gautis maždaug kremo konsistencijos.
  5. 5. Kepimo formą ištepti sviestu arba iškloti kepimo popieriumi. Supilti pusę tešlos, paskirstyti ant viso dugno.
  6. 6. Sudėti visą varškės masę, paskleidžiant ją per visą kepimo formos plotą. Ant varškės išdėlioti vyšnias (be kauliukų). Ant vyšnių supilti likusią tešlos dalį ir išlygintį paviršių.
  7. 7. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros ir pyragą kepti apie 50 min, kol ištrauktas medinis pagaliukas bus švarus.
Šokoladinis obuolių ir datulių pyragas
(1)