Kladdkaka - Švediškas šokoladinis pyragas

2022-03-12 Autorius WorldRecipes.lt

Kladdkaka - Švediškas šokoladinis pyragas
Vienas iš pačių populiariausių švediškų desertų - šokoladinis pyragas Kladdkaka, išvertus į lietuvių kalbą - "lipnus". Šio pyrago išorė yra padengta plona traškia plutele. Tai nepaprasto skonio gaminys! 

Beje pats pyragas paruošiamas gan paprastai, bet yra tam tikrų niuansų ir taisyklių gaminant. Rezultatas fantastiškas, labai rekomenduoju pasinaudoti mano receptu ir pasigaminti tokį populiarų skanėstą tarsi Švedijoje.

Ingredientai

    • sviestas: 100 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • kakavos milteliai: 4 šaukštų
    • kvietiniai miltai: 90 gramų
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • vanilinis cukrus: 1 pakelio
    • šokoladas: 50 gramų (papuošimui)
    • plakamoji grietinėlė: 100 gramų
    • cukrus: 240 gramų
    • cukraus pudra: 2 arbatinių šaukštelių (plaktai grietinėlei)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pasiruošiame ingredientus. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros be konvekcijos arba 180 laipsnių su konvekcija.
  2. švediškas šokoladinis pyragas - ingredientai
  3. 2. Tada dubenyje išplakame kiaušinius su cukrumi iki baltų putų.
  4. išplakti kiaušiniai su cukrumi iki baltų putų
  5. 3. Tuomet supilame ištirpinta sviestą ir dar kartą išplakame.
  6. išplakti kiaušiniai su tirpintu sviestu
  7. 4. Sumaišome miltus, kakavą, druską ir vanilinį cukrų.
  8. miltai su kakava, druska ir vaniliniu cukrumi
  9. 5. Po to į tešlą dalimis išsijojame miltų ir kakavos mišinį, kiekvieną partiją išmaišydami.
  10. sijojami miltai su kakava
  11. 6. Minkome tešlą, jį privalo būti klampi ir tiršta.
  12. minkoma tešla
  13. 7. Tešlą supilame į 21-23 centimetrų skersmens formą ir išlyginame.
  14. švediško šokoladinio pyrago tešla formoje
  15. 8. Pyragą kepame maždaug 10-15 minučių. Labai svarbu, kad pyragas būtų su traškia plutele viršuje, o viduje drėgnas, neperdžiovintas. Pyragą atvėsiname iki kambario temperatūros.
  16. iškeptas šokoladinis švediškas pyragas
  17. 9. Pyrago patiekimui grietinėlę išplakame su cukraus pudra.
  18. grietinėlė išplakta su cukraus pudra
  19. 10. Prieš patiekdami, pyragą galite apibarstyti cukraus pudra arba kakava, iš šokolado padaryti šokolado drožles. Papuošiame plaktame grietinėle bei šviežiomis uogomis. Švediško šokoladinio pyrago patiekimo variantų yra gan daug, tad renkamės pagal savo norus ir skonį. Lepinamės!
  20. 11. Pastebėjimas: Šio pyrago receptą radau youtube (video rusų kalba). Jeigu būtų įdomu stebėti gamybos eigą, tai jūsų patogumui jį prisegiau žemiau. :)


Šokoladinė cukinijų duona
(3)