Sweet potato brownie - saldžiųjų bulvių sveikas šokoladainis (braunis)

2022-02-01 Autorius WorldRecipes.lt

Sweet potato brownie - saldžiųjų bulvių sveikas šokoladainis (braunis)
Tai visai kitoks brownie (šokoladainis), pagamintas iš saldžiųjų bulvių (batatų): visai be cukraus, be gausybės miltų ir be sviesto. Toks šokoladinis pyragas galima teigti yra sveika alternatyva įprastiems šokoladiniams pyragams. Be to, jis nepaprastai gardus. 

Aš savo brownie visada gaminu su riešutų sviestu ir šokoladu. Man tai tobula kombinacija. 

Šio pyrago didžiausias minusas, kad tenka laukti kol saldžiosios bulvės iškepa. Po to viskas pasidaro labai greitai ir paprastai, nereikalauja didelių pastangų. Nors ir bulvių kepimas daug pastangų nereikalauja, nes šį darbą už mus atlieka orkaitė. :)

Jeigu norite dar intensyvesnio šokolado skonio, tai galite sudėkite visą plytelę šokolado ir dar daugiau kakavos miltelių.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • saldžiosios bulvės (batatai): 2
    • riešutų sviestas: ~0,5 puodelio (+ šiek tiek ant viršaus)
    • kakava: 2 valgomųjų šaukštų
    • kiaušiniai: 1
    • klevų sirupas: 4 valgomųjų šaukštų
    • cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • juodas šokoladas: 0,5 plytelės
    • druska: žiupsnelio
    • miltai: 50 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia saldžiąsias bulves (batatus) nuplaukite ir šakute juose padarykite skylutes.
  2. 2. Dėkite ant kepimo skardos ir į 180 laipsnių temperatūros orkaitę kepti ~60 minučių. Kepimo laikas priklausys nuo batatų dydžio, o ar jau iškepė - patikrinkite įsmeigę smeigtuką, bulvės vidurys privalo būti minkštas.
  3. Reklama
  4. 3. Po to į blenderį sudėkite atvėsiusios saldžiosios bulvės minkštąją dalį, riešutų sviestą, taip pat įmuškite kiaušinį. Suberkite kakavą, druską, cinamoną, kepimo miltelius, įpilkite klevų sirupą ir malkite iki vientisos masės.
  5. 4. Jei tešla atrodo per skysta, įberkite šiek tiek miltų, kol ji sutvirtėja, bet dar nebūna kieta.
  6. 5. Tuomet įmaišykite susmulkintus šokolado gabaliukus ir viską pilkite į kepimo popieriumi ištiestą kepimo formą.
  7. 6. Ant viršaus dėkite kelis šaukštus riešutų sviesto (čia labai tinka migdolų riešutų sviestas, jei turite), ir išmaišykite po paviršių.
  8. 7. Brownie dėkite į orkaitę ir 180 laipsnių temperatūroje kepkite 25 minutes.
  9. 8. Kai jau iškepa - atvėsinkite, supjaustykite ir lepinkitės!
  10. 9. Rekomendacija: Daugiau brownie receptų rasite: Brownie receptai.
Šokoladinis kriaušių pyragas
(6)
Šokoladinė cukinijų duona
(3)