Drėgnas šokoladinis pyragas su Rududu

2018-03-10 Autorius Visko po trupinėlį

Drėgnas šokoladinis pyragas su Rududu
Gaminant buvo naudojama 28 centimetrų apvali forma.

Ingredientai

    • kiaušiniai: 5
    • Rududu: 300 gramų
    • miltai: 300 gramų
    • sviestas: 240 gramų
    • cukrus: 220 gramų
    • grietinė: 200 gramų
    • tamsi kakava: 50 gramų
    • kepimo milteliai: 1,5 šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kiaušinius išplakite su cukrumi iki purumo, supilkite ištirpintą atvėsintą sviestą, grietinę.
  2. 2. Tada sudėkite kakavą, kepimo miltelius, palaipsniui maišydamos - miltus. Tešla turi gautis maždaug tirštos grietinės tirštumo.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet tešlą supilkite į išteptą riebalais kepimo formą. Ant viršaus išdėliokite nedideliais tarsi gabaliukais "Rududu" bei vos pirštu paspauskite į tešlą.
  5. 4. Po to kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 50-60 minučių. Tikrinkite mediniu iešmeliu. Iškepusį pilnai atvėsinkite bei tik tada pjaustykite. Skanaukite!
Šokoladinis obuolių ir datulių pyragas
(1)