Turiu pripažinti, kad visada žavėjausi ta malonia restoranų atmosfera ir elegancija. Kai kruopščiai būna sudedami šaukštai ir šaukšteliai, peiliai ir šakutės. Malonus aptarnavimas bei profesionalumas visada nuteikia mane itin teigiamai.
Geresniuose restoranuose lankausi ganėtinai retai, tik ypatingomis progomis. Esu įsitikinusi, kad geriau rečiau, bet prabangiau, nei dažnai, bet gauti prastą maistą (po to neapleidžia mintis, kad namie galėjau daug geriau). Įėjus į restoraną labai mėgstu išgirsti ramią muziką. Ji nuteikia vakaro nuotaiką. Padavėjas palydi mus prie staliuko, paduoda meniu ir iškart mano akys nukrypsta prie paserviruoto stalo. Dėmesį visada atkreipiu į subtilius dalykus ir dekoracijas. Šie dalykai, mano manymu, turi būti paprasti, bet kartu ir stebinantys.
Atsivertusi meniu dažniausiai keliauju prie pagrindinių patiekalų, renkuosi pagal tos dienos, nuotaika, bet kad ir į kokį restoraną nueičiau, visada būtinai pasilieku vietos kokiam nors desertui. Kas gi nenorėtų paragauti vyriausiojo šefo saldumynų.
Ir pastarąjį kartą nutiko taip, kad užsisakiau šokoladinį pyragą su migdolais. Ingredientų kokybę pajaučiau jau pirmame kąsnyje. To ir gali tikėtis iš aukšto lygio - tik pačių šviežiausių ir kokybiškiausių ingredientų...
Tada grįžus namo, užėjo noras savo namuose atkartoti tą nepaprastą desertą. Ir man tai galiausiai pavyko padaryti (ne iš pirmo karto, pirmi bandymai buvo geri, bet ne tokie geri kaip tame restorane). Šio šokoladinio pyrago skonis iš tiesų yra labai įdomus tuo, kad pyragas yra ir saldus, ir kartus. Kartumą suteikia migdolų žievelės, o saldumą atneša riebus šokoladinis ganašas. Būtinai išmėginkite. :)