Šokoladinis kriaušių pyragas

2017-11-16 Autorius WorldRecipes.lt

Šokoladinis kriaušių pyragas
Šį šokoladinį pyragą kepu jau kokius ketvirtus metus iš eilės, jau net nepamenu iš kur jis į mano užrašus atkeliavo. Kepu tuomet, kai norisi ko nors šokoladinio, bet tuo paču ne itin saldaus ir klampaus. Pyragas visada gaunasi purus ir minkštas. Aš gamindama šį pyragą visad naudoju nusausintas konservuotas kriaušes be odelių.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • sviestas: 120 gramų (arba margarinas)
    • juodas šokoladas: 125 gramų
    • miltelinis cukrus: 120 gramų
    • miltai: 150 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • vanilinis cukrus: mažo pakelio
    • nesaldintos kakavos milteliai: 1 valgomojo šaukšto
    • kiaušiniai: 2 (dideli)
    • konservuotos nusausintos kriaušės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kriaušes supjaustykite stambiomis skiltelėmis.
  2. 2. Tuomet sviestą išlydykite su šokoladu.
  3. Reklama
  4. 3. Paeiliui įmaišykite miltelinį cukrų, vanilinį cukrų, kakavą, miltus bei kepimo miltelius.
  5. 4. Tada įmuškite kiaušinius bei plakite, kol susidaro vientisa blizgi masė. Tešlą supilkite į paruoštą kepimo formą.
  6. 5. Ant viršaus išdėliokite kriaušes.
  7. 6. Po to kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių. Skanaukite!
  8. šokoladinis pyragas su kriaušėmis
  9. 7. Rekomendacija: Daugiau kriaušių pyragų receptų rasite: Kriaušių pyragai.

Ilona

Gaminau jau tris kartus. Labai sužavėjo mus šis pyragas. :)
Atsakyti
Aristokratiškas slyvų pyragas
(1)