Įvairūs sūrio pyragai jau seniai tapo mano pagrindiniu kepiniu. Kiekvieną kartą gamindama stengiuosi išmėginti vis kitokį naują skonį. Šį kartą gaminant buvo panaudota - matcha ir laimas.
Matcha pyragas, itin tiks pusryčiams - juk pagamintas su žaliąja arbata. Ir pats visas žalias, gal net sveikiau atrodo... :) Ir jei rimtai, jis išties yra šiek tiek liesesnis už įprastą, nes vietoje sūrio arba kreminės varškės aš pati visada naudoju graikišką jogurtą. Nuo jogurto tekstūra būna lengvutė tarsi pūkelis, bet lygiai tokia pati kreminė. Ir skonis tikrai nenukenčia nė kiek.
Aš pirmą kartą kažką kepiau su matcha arbata, ir vienu metu begaminant jau buvau šiek tie persigandusi, kad jos padauginau. Paragavus, arbatos skonis buvo ganėtinai stiprus, kad tešla tapo karti. Bet iškepus ir čyzkeikui pastovėjus viskas pasidarė labai gerai, lengvas žaliosios arbatos skonis su šiek tiek laimų rūgštelės. Ir man pačiai, kaip labai neįprastų spalvų maisto mėgėjai, matcha variantas itin patiko.
Aš kepiau 2 nedidelius čyzkeikus, vienas nukeliavo į darbą, o kitas pasiliko namuose. Abu vienodai greitai pradingo nuo stalo! Iš to paties ingredientų kiekio gaunasi ir vienas pyragas 24-26 centimetrų torto formoje.