1. Iš pradžių sviestą ištirpinkite. Atvėsinkite, įmuškite kiaušinį, supilkite cukrų bei plakite, kol cukrus ištirps.
2. Suberkite visus sausus ingredientus bei masę gerai išmaišykite.
Reklama
3. Gautą tešlą padalinkite į dvi lygias dalis, suvyniokite į maistinę plėvelę bei dėkite maždaug 60 minučių į šaldiklį.
4. Tuo tarpu paruoškite pyrago įdarą. Varškę su grietine pertrinkite iki vienalytės masės, sudėkite krakmolą bei gerai išmaišykite.
5. Atskirai išplakite kiaušinius su cukrumi, kol cukrus ištirps, bei supilkite į varškės masę. Dar kartelį gerai permaišykite.
6. Po to vieną tešlos dalį sutarkuokite burokinės tarkos pagalba į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą.
7. Užpilkite varškės įdarą, o ant viršaus – užtarkuokite antrąją dalį tešlos.
8. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45 minutes. Skanaukite!
Lina
Kakvinės tešlos dalis išėjo labai skani, traški. Bet varškės dalis - nesuprasi, ar kiaušinienė ar varškė, nors dėjau viską, pagal aprašymą. Dvejojau darydama, kam to krakmolo. Tai varškės dalis tikrai tikrai nekokia, rekomenduoju daryti pagal kitus šio recepto variantus, kur varškę trina su kondensuotu pienu, turėtų būti daug skaniau.
Atsakyti
Linai
Krakmolo nedėjau, jo tikrai nereikia, gavosi skanus pyragas.
Indra
O kokią varškę naudojot ? Birią ar šlapią?
Leokadija
Su šia varške labai skanu
Viktoras
Šiandien bandžiau kepti gavosi puikus ir varškė kaip reikia tiesiog, 100 balų. ačiū už gerą receptą.
Atsakyti
Birutė
Labai skanus gaunasi, kepiau daug kartų, ačiū.
Atsakyti
Eglė
manau, kad klaida "sviestas: 200 gramų (jei nesate saldžių pyragų mėgėjas, mažinkite iki 100 gramų)"
Atsakyti
Goda
Nerealus receptas! Pyragas tirpsta burnoje, ypač skanus atvėsęs. Labai tiko su juodųjų serbentų uogiene, suteikė skanios rūgštelės :)
Atsakyti
Nesvarbu
Tai visiškai kitas pyragas trupininis. O šis varškės.
Jurga
Žveriškas kiekis cukraus, neįmanoma valgyti. Ir tai dėjau ne 300 g, o 200 g. Rekomenduoju cukrų sumažinti iki 130 g. Šiaip forma gera, traškus ir būtų tikrai geras pyragas, bet tas cukrus taip viską sugadino, kad nei išmest, nei išdalint..
Atsakyti
Aldona
Na dėl saldumo labai reikia kiekvienam individualiai. Man asmeniškai jis nėra per saldus. Bet aš ir mėgstu labai saldžius pyragus. :)
Alina
Tai recepte siaip teslai 200g ir buvo nurodyti🤣
Beata
Aš manau, kad žvėriškas, nes skaityt nemokat, nes cukraus kiekis pagal receptą 200 gramų, o kas nenori saldžiai 100, o jei Jūs vietoje miltu 300 gramų dedate cukrų🙊
Joana Bernotaitė
Na pyragas biški saldokas... Bet čia skonio reikalas.
Sandra
Jus kaźka kažkur maišote. Recepte nėra 300gramu cukraus,o 200gramu 🤭 aiškiai matosi
Kristina
Tika iš orkaitės, atrodo skaniai ir pavykęs, dėkui už receptą 🤗
Atsakyti
Nijolė
Kažka netaip darėtė. gal per skista varškės masė buvo. o šiaip pyragas nuostabus ir lengvai pagaminamas.
Atsakyti
Aš
Kepiau šiandien pyragą. Viską pagal receptą dariau ir kepiau 45 min. Atrodo gražiai, bet neiškepęs... apačia visai šlapia, o viršus tik truputį apkepęs ir traškus :) atrodo taip :
Atsakyti
Kokios konsistencijos turėtų būti varškės masė? Pas mane išėjo tiršta. Iš anksto ačiū.
Atsakyti
Danutė
Kepu šį pyragą. Jis nuostabaus skonio! Ingredientus galima pakoreguoti. Cukraus dedu mažiau, kartais pagardinu kokio nors vaisiaus gabaliukais ar uogomis!
Atsakyti
Sigita
Labai skanus, namuose visi patenkinti super
Atsakyti
Lina
Aš visuomet trynius atskiriu nuo baltymų ir baltymus išplaktus iki standžių putų atsargiai įmaišau į varškės masę pabaigoje. Gaunasi super, šitas pyragas jau tapo “mano firminiu”.
Atsakyti
Lina
Atsakyti
Linai
Indra
Leokadija
Viktoras
Atsakyti
Birutė
Atsakyti
Eglė
Atsakyti
Goda
Atsakyti
Nesvarbu
Jurga
Atsakyti
Aldona
Alina
Beata
Joana Bernotaitė
Sandra
Kristina
Atsakyti
Nijolė
Atsakyti
Aš
Atsakyti
Katerina
Atsakyti
WorldRecipes.eu komanda
Laima
Atsakyti
Diana
Atsakyti
Gabrielė
Atsakyti
Joana Bernotaitė
Atsakyti
Agne
Atsakyti
Danutė
Atsakyti
Sigita
Atsakyti
Lina
Atsakyti
Indrė
Atsakyti