Minkštas ir purus citrininis angliškas pyragas pagal Beatą

2021-04-11 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Minkštas ir purus citrininis angliškas pyragas pagal Beatą
Šis pyragas gaunasi minkštas ir purus, su tokia citrinine, gaivia rūgštele. Man asmeniškai tikrai patiko ir kepsiu dar ne viena kartą, nes pasigamina tikrai greitai ir nesunkiai. Ačiū Beatai už šį receptą.

Ingredientai

    • sviestas: 100 gramų (kambario temperatūros)
    • cukrus: 200 gramų
    • kiaušiniai: 3
    • grietinė: 120 gramų
    • nutarkuota citrinos žievelė: iš 1 vnt.
    • miltai: 200 gramų
    • druska: žiupsnelio
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • aguonos: 1-2 valgomųjų šaukštų
    Glaistui:
    • citrinos sultys: iš 1 vnt.
    • cukraus pudra: ~4-5 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi.
  2. 2. Tada po vieną įmuškite kiaušinius, kas kartą gerai išplakdami.
  3. 3. Tuomet sudėkite grietinę ir gerai išmaišykite.
  4. 4. Įtarkuokite citrinos žievelę ir įberkite druskos.
  5. 5. Įsijokite miltus ir kepimo miltelius. Masę gerai išmaišykite.
  6. 6. Pilkite į sviestu pateptą kekso formą ir kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros maždaug 35 minutes.
  7. 7. Dar šiltą, tik išimtą iš kepimo formos keksą sulaistykite citrinos sulčių ir cukraus pudros glajumi. Lepinkitės!
  8. minkštas ir purus citrininis angliškas pyragas
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau pyragų receptų rasite: Pyragai.
Riešutinis-karamelinis pyragas Kalėdoms
(7)
Vokiškas varškės pyragas
(4)