Apverstas bananų pyragas su riešutų sviestu ir aliejumi

2024-01-07 Autorius Skanūs kąsneliai

Apverstas bananų pyragas su riešutų sviestu ir aliejumi
Noriu Jums parodyti labai skanų bananų pyragą, kurį išmokau gaminti jau senokai, bet niekada neprisiruošdavau pasidalinti receptu. Turiu prisipažinti, kad man bananų ir riešutų sviesto derinys labai patinka, tad įvairiuose pyrago stengiuosi jį dažnai suderinti. O šiame pyrage atrodo, kad viskas sudera tiesiog puikiai. Būtinai pamėginkite, esu visiškai tikra, kad gaminsite ne vieną kartą ir lepinsitės nuostabiu skoniu!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Tešlai:
    • miltai: 210 gramų
    • natūralus, nesaldintas riešutų sviestas: 120 gramų
    • cukrus: 125 gramų
    • saulėgrąžų aliejus: 50 mililitrų
    • pienas: 150 mililitrų
    • kiaušiniai: 1
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių tešlai riešutų sviestą išsukame su cukrumi ir kiaušiniu, pilame aliejų bei pieną.
  2. 2. Įmaišome miltus su kepimo milteliais bei druska.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet į keptuvę sudedame sviestą bei suberiame rudąjį cukrų, pakaitiname kol cukrus ims lydytis. Kaitrą išjungiame.
  5. 4. Tada ant viršaus sudedame išilgai perpjautus bananus.
  6. 5. Ant bananų paskleidžiame tešlą.
  7. 6. Kepame 175 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug pusvalandį. Iškepus leidžiame 1-2 minutes pastovėti kambario temperatūroje, po to atsargiai išverčiame į lėkštę.
  8. 7. Atvėsiname. Lepinamės!
  9. 8. Pastebėjimas: Jeigu neturite namie keptuvės, kurią galite dėti į orkaitę, paruoštą cukraus ir sviesto karamelę supilame į kepimo skardą.
Apverstas bananų pyragas su riešutų sviestu ir aliejumi
Apverstas bananų pyragas su riešutų sviestu ir aliejumi
Apverstas bananų pyragas su riešutų sviestu ir aliejumi