Legendinis Kuršėnų vyniotinis su plombyro skonio desertine varške

2023-08-07 Autorius WorldRecipes.lt

Legendinis Kuršėnų vyniotinis su plombyro skonio desertine varške
Pastaruoju metu kažkaip tampa tradicija, kad sekmadienio proga prie kavos visai šeimai iškepu pyragą. Na gerai, vaikai kavos negeria, jiems pyragas būna prie arbatos arba pieno, bet šį kartą ne apie tai. Šį sekmadienį mūsų desertu tapo legendinis ir labai mano vaikystę primenantis "Kuršėnų" vyniotinis su plombyro skonio desertine varške ir kondensuotu pienu. Viskas pavyko puikiai, tad pasidalinu šiuo fantastišku receptu ir su Jumis. Net nedvejokite, imkite ir pasigaminkite, palepinkite save jau dabar! 

Ingredientai

    • kiaušinių: 4
    • cukraus: 4 valgomųjų šaukštų
    • miltų: 4 valgomųjų šaukštų
    Kremui:

    Recepto paruošimas

  1. 1. Biskvitas: Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų.
  2. 2. Tada trynius išplakite su cukrumi iki purumo. Įmaišykite miltus.
  3. Reklama
  4. 3. Iki standumo išplakite kiaušinių baltymus ir atsargiai įmaišykite į tešlą.
  5. 4. Pilkite tešlą ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos, paskirstykite tolygiai per visą skardos dydį.
  6. 5. Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 12-15 minučių.
  7. 6. Iškepusį biskvitą iškart suvyniokite į švarų rankšluostuką ir atvėsinkite.
  8. 7. Kremas: Išplakite atšildytą sviestą. Plakant po truputį pilkite kondensuotą pieną.
  9. 8. Tuomet sudėkite varškę ir viską gerai išmaišykite.
  10. 9. Vyniotinio "surinkimas": Išvyniokite atvėsusį biskvitą, ant jo tepkite varškės įdarą ir vėl susukite į vyniotinį - tik šį kartą ne į rankšluostuką, bet apvyniokite maistine plėvele.
  11. 10. Palaikykite šaldytuve bent jau 2 valandas, kad kremas gerai sustingtų (kad kremas geriau laikytų, patariu pirkti kuo kietesnį sviestą).
  12. 11. Apibarstykite cukraus pudra ir patiekite. Labai paprasta ir labai skanu! Pasilepinkit!
  13. 12. Rekomendacija: Daugiau Kuršėnų vyniotinių receptų rasite: Kuršėnų vyniotinio receptai.