Sveikas brownie - braunis be miltų - šiek tiek kitoks saldumynas, bet tikrai labai gardus! Pastaruoju metu su vyru stengiamės vartoti kuo mažiau įprastų saldumynų, tad bandau ruošti kuo sveikesnes jų alternatyvas. Šiame brownie yra bananai, kiaušiniai, riešutų sviestas, kakava ir šiek tiek juodo šokolado.
Taip pat panaudojau jau anksčiau labai pamėgtą natūralų saldiklį (eritritolis ir monk fruit). Vietoje jo galite drąsiai naudoti ir įprastą cukrų. Gaminant geriausia būtų naudoti kuo labiau prinokusius bananus, tuomet saldiklio arba cukraus bus galima naudoti ir mažiau. Mano turėti bananai buvo vidutiniškai prinokę.
Šis kepinys nebuvo itin saldus, bet kakavos kartumo ragaujant tikrai nesijautė.
Tešla turėtų būti nei tiršta, nei skysta.
Iškepęs brownie turėtų būti ganėtinai minkštas. Svarbiausia jo neperkepti. Šviežias išliks bent keletą dienų. Laikome uždarame inde.
Riešutų sviestas turi būti skystas. Jei jis yra tirštas, galite ištirpinti ant žemos kaitros su gabaliuku kokosų aliejaus arba įprasto aliejaus. Tik reikėtų stengtis, kad karštis riešutų sviesto nesutrauktų.