Sveikas brownie - braunis su riešutų sviestu, be miltų

2021-06-16 Autorius Skanauk su Aušra

Sveikas brownie - braunis su riešutų sviestu, be miltų
Sveikas brownie - braunis be miltų - šiek tiek kitoks saldumynas, bet tikrai labai gardus! Pastaruoju metu su vyru stengiamės vartoti kuo mažiau įprastų saldumynų, tad bandau ruošti kuo sveikesnes jų alternatyvas. Šiame brownie yra bananai, kiaušiniai, riešutų sviestas, kakava ir šiek tiek juodo šokolado.

Taip pat panaudojau jau anksčiau labai pamėgtą natūralų saldiklį (eritritolis ir monk fruit). Vietoje jo galite drąsiai naudoti ir įprastą cukrų. Gaminant geriausia būtų naudoti kuo labiau prinokusius bananus, tuomet saldiklio arba cukraus bus galima naudoti ir mažiau. Mano turėti bananai buvo vidutiniškai prinokę.

Šis kepinys nebuvo itin saldus, bet kakavos kartumo ragaujant tikrai nesijautė.

Tešla turėtų būti nei tiršta, nei skysta.

Iškepęs brownie turėtų būti ganėtinai minkštas. Svarbiausia jo neperkepti. Šviežias išliks bent keletą dienų. Laikome uždarame inde.

Riešutų sviestas turi būti skystas. Jei jis yra tirštas, galite ištirpinti ant žemos kaitros su gabaliuku kokosų aliejaus arba įprasto aliejaus. Tik reikėtų stengtis, kad karštis riešutų sviesto nesutrauktų.

Ingredientai

    • bananai: 2 vidutinio dydžio (kuo turimi bananai labiau prinokę, tuo mažiau reikia saldiklio arba cukraus)
    • kiaušiniai: 2 (L dydžio)
    • riešutų sviestas: 0,5 stiklinės (120 gramų)
    • saldiklis arba cukrus: trečdalio stiklinės + 1 valgomojo šaukšto (65 gramų)
    • alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    • kakava: 3 valgomųjų šaukštų
    • kepimo milteliai: trijų ketvirtadalių arbatinio šaukštelio
    • vanilinis cukrus: žiupsnelio (arba ekstraktas)
    • druska: žiupsnelio
    • juodas šokoladas: 25 gramų (smulkiai sukapojame)
    • riešutų sviestas: 1 valgomojo šaukšto (papuošimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia bananus sutriname šakute.
  2. trinami bananai šakute
  3. 2. Įmušame kiaušinius ir viską šluotele išplakame.
  4. išplakti kiaušiniai su bananais
  5. 3. Tuomet supilame aliejų, riešutų sviestą, suberiame saldiklį (saldiklio kurį naudojau nuotrauką galite matyti žemiau) ir vaniliną. Viską išmaišome.
  6. saldiklis brownie pyragui ir riešutų kremas
  7. 4. Kakavą sumaišome su kepimo milteliais ir druska. Suberiame ir išmaišome iki vientisos masės.
  8. 5. Kvadratinę kepimo formą (20x20 centimetrų dydžio) išklojame su kepimo popieriumi. Sukrečiame tešlą.
  9. 6. Viršų apšlakstome riešutų sviestu ir su pagaliuku išvedžiojame, kad gautųsi raštas. Apibarstome šokoladu ir jį šiek tiek įspaudžiame į tešlą.
  10. sveikas braunis - brownie prieš kepimą
  11. 7. Kepame iki 170 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 20-24 minutes. Viršus turėtų būti lengvai sutvirtėjęs.
  12. iškeptas sveikas braunis - brownie
  13. 8. Atvėsusį supjaustome į 16 dalių. Skanaujame!
  14. patiektas sveikas braunis - brownie su riešutų sviestu
  15. 9. Rekomendacija: Daugiau braunių receptų rasite: Braunio receptai.
Sveikas brownie - braunis su riešutų sviestu, be miltų
Keptas sūrio pyragas su šilauogėmis
(2)