Tokį pyragą aš visada kepu Velykoms. Jame puikiai dera džiovinti vaisiai ir riešutai. Toks pyragas - gražuolis ne tik itin skanus, bet ir visada papuošia stalą. Pamėginkite. Žinoma galite pasigaminti ir prie kavos ar arbatos puodelio. :)
mėgstami riešutai: 100 gramų (aš naudoju migdolų ir žemės riešutų)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia riešutus sudedame į dubenėlį, užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame pastovėti maždaug pusvalandį.
2. Po to vandenį nupilame ir paberiame ant virtuvinio popierinio rankšluosčio.
3. Kambario temperatūros sviestą su cukrumi išsukame mikseriu.
4. Tuomet mušame po vieną kiaušinį ir plakame tol, kol masė tampa puri.
5. Suberiame persijotus miltus su kepimo milteliais, dedame vanilinį cukrų, džiovintus vaisius, riešutus ir viską gerai išmaišome.
6. Tešlą supilame į apvalią kepimo skardą ir kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį arba tol, kol įsmeigus medinį iešmelį jis liks sausas (jeigu viršus per greitai pradeda stipriai skrusti, uždengiame folija). Skanaus!
7. Rekomendacija: Daugiau pyragų receptų rasite: Pyragai.