Figų ir migdolų pyragas

2020-12-09 Autorius Gamina Vanagai

Figų ir migdolų pyragas
Šį kartą Jums visiems migdolų miltų pyragas su figomis, todėl galima sakyti - beveik sveikuoliškas pyragas, labai greitai pagaminamas nenaudojant jokių plaktuvų, turėtų gautis nestoras, todėl susivalgys tikrai greitai. Rekomenduoju pamėginti, jeigu esate figų mėgėjai. Tikrai labai skaniai pavyksta. 

Ingredientai

    • šviežios figos: 4-5
    • migdolai: 1 saujos (nėra būtina)
    • kiaušiniai: 3
    • sviestas: 60 gramų
    • rudas cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
    • migdolų miltai: 1 stiklinės
    • miltai: ketvirtadalio stiklinės
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia dubenyje sumaišykite sausus ingredientus: migdolų ir paprastus miltus, kepimo miltelius, cukrų, cinamoną bei druską.
  2. 2. Kitame dubenyje išplakite kiaušinius, įmaišykite ištirpintą ir atvėsintą sviestą.
  3. Reklama
  4. 3. Supilkite sausuosius ingredientus į kiaušinių plakinį, išmaišykite ir supilkite į apvalią formą.
  5. 4. Figas pjaukite perpus arba į keturis griežinėlius ir išdėliokite ant tešlos, šiek tiek įspauskite į tešlą, tarpuose susmaigykite migdolus ir užberkite šiek tiek rudojo cukraus.
  6. 5. Kepame orkaitėje įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros maždaug pusvalandį. Skanaus!
  7. 6. Rekomendacija: Daugiau migdolų pyragų receptų rasite: Migdolų pyragai.
Tarta su varške ir apelsinais
(2)
Varškės pyragas su vaniliniu padažu
(6)