Pyragas su riešutais ir kondensuotu pienu

2023-07-29 Autorius WorldRecipes.lt

Pyragas su riešutais ir kondensuotu pienu
Tikriausiai vienas iš pačių skaniausių ir lengviausių mano kada nors gyvenime keptų pyragų. Gaminimas užima vos apie 15-20 minučių, produktai kasdieniški ir lengvai randami kiekvienoje parduotuvėje. Be to pyragas labai patogus transportuoti. Tad tikrai rekomenduoju nieko nelaukti ir išmėginti. Pavyks tai tikrai! 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • kondensuotas pienas: nepilno indelio
    • miltai: 200 gramų
    • avižiniai dribsniai: 180 gramų
    • sviestas: 120 gramų
    • vanduo: 100-150 mililitrų (arba pienas)
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • kapotas juodas šokoladas: 100 gramų
    • mėgstami riešutai
    • saulėgrąžos
    • mėgstami džiovinti vaisiai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia miltus persijojame su kepimo milteliais, dedame sutarkuotą sviestą, avižinius dribsnius ir formuojame trupinius.
  2. 2. Tuomet palengva pilame pieną arba vandenį, turi gautis tokie nei trupiniai nei tešlą. Jais išklojame kepimo skardą.
  3. Reklama
  4. 3. Ant viršaus pilame kondensuotą pieną, dedame kapotą šokoladą, riešutus, saulėgrąžas, džiovintus vaisius.
  5. 4. Dedame į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepame 45 minutes. Skanaujame!
  6. 5. Patarimas: Jeigu po 25-30 minučių kepimo viršus pradeda per daug skrusti, galima uždengti skardą su folija.
  7. 6. Rekomendacija: Daugiau pyragų su riešutais receptų rasite: Pyragai su riešutais.
Pyragas "Rabarbarai pusnyse"
(4)
Bananų duona su pasukomis
(1)
Amerikietiškas moliūgų pyragas su klevų sirupu
(1)