Bananų duona su pasukomis

2023-11-03 Autorius WorldRecipes.lt

Bananų duona su pasukomis
Nei tai tikra duona, nei tai labai saldus pyragas. Bet kuriuo atveju - itin tinka ir pusryčiams, užtepus su sviestu arba kokiu mėgstamu džemu, taip pat tinka ir kaip desertas po vakarienės prie arbatos puodelio. :) Anksčiau bananų duoną visada kepdavau pagal visai kitą receptą ir skonis man būdavo toks, kad galima valgyti, bet nieko labai įspūdingo. Tačiau atradus šį nuostabų receptą, jis amžiams pakeitė visus kitus. Pamėginkite ir Jūs! :)

Ingredientai

    • miltų: 2 puodelių (1 puodelis - 237 mililitrų)
    • rudo cukraus: 0,5 puodelio
    • balto cukraus: 0,5 puodelio
    • kiaušinių: 2
    • bananų: 3
    • kepimo miltelių: 1 arbatinio šaukštelio
    • sodos: 1 arbatinio šaukštelio
    • sviesto: 110 gramų
    • pasukų: 0,5 puodelio
    • druskos: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • cinamono: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • citrinos sulčių: 1 arbatinio šaukštelio
    • vanilės ekstrakto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia bananus sutrinkite šakute ir užpilkite citrinos sultimis.
  2. 2. Tada dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną ir druską.
  3. 3. Kitame dubenyje ištrinkite kambario temperatūros sviestą su cukrumi.
  4. 4. Tada įmaišykite kiaušinius, po to trintus bananus. Įmaišykite vanilę ir pasukas. Gerai išplakite ir suberkite miltus. Kaip patariama originaliame recepte, čia itin svarbu miltus įmaišyti atsargiai, tik mentele ir sukti tik tiek, kiek reikia - jokiu būdu nepermaišyti tešlos, kad gautumėte kuo puresnę bananų duoną.
  5. 5. Tešlą supilkite į sviestu išteptą kepimo formą ir kepkite 165 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 60-70 minučių.
  6. 6. Iškeptą bananų duoną papildomai galite aptepti sviestu.
  7. 7. Palikite šiek tiek atvėsti, tik tuomet išverskite iš formos.
  8. 8. Taip pat, jeigu norisi, į tešlą galite įmaišyti riešutų arba šokolado gabaliukų. Skanaus!
Jogurtinis mėlynių pyragas
(1)
Kreminis rabarbarų pyragas
(4)