Biskvitinis obuolių pyragas su šokoladu

2023-09-30 Autorius WorldRecipes.lt

Biskvitinis obuolių pyragas su šokoladu
Šiandien pusryčiams taip norėjosi ko nors saldesnio, kad per tą laiką, kol vyras nuvažiavo nupirkti skanios karštos kavos (kad pas mane pasibaigtų kava, šitaip retai būna, nes turiu jai priklausomybę), aš pasiraičiau rankoves ir greitai sumeistravau ganėtinai nedidelį biskvitinis obuolių pyragą su šokoladu. Ar jis gardus ir kitą dieną, pasakyti negaliu, nes nuo stalo pradingo itin greitai, gerai, kad suspėjau nufotografuoti. Jeigu jūsų šeimoj daugiau nei trys asmenys, tai drąsiai visus produktus padvigubinti. O dabar imamės šio pyrago imamės gamybos!

Ingredientai

    • kiaušiniai: 4 didelių
    • cukrus: 0,5 puodelio
    • vanilinis cukrus: 1 valgomojo šaukšto
    • druska: žiupsnelio
    • minkštas sviestas: 100 gramų
    • miltai: 1 puodelio
    • kukurūzų krakmolas: 1 valgomojo šaukšto
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • mėgstamo šokolado gabaliukai: 75 gramų (+1 valgomojo šaukšto miltų)
    • obuoliai: 1 didelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių minkštą sviestą plakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol pabaltuos.
  2. 2. Tada po vieną įplakite kiaušinius.
  3. Reklama
  4. 3. Miltus sumaišykite su druska, kepimo milteliais ir krakmolu, įmaišykite į kiaušinių ir sviesto masę.
  5. 4. Tuomet šokolado gabaliukus pavoliokite miltuose, kad nenusėstų į pyrago dugną ir įmaišykite į tešlą.
  6. 5. Pasiruoštą tešlą supilkite į nedidelę, kepimo popieriumi išklotą skardelę.
  7. 6. Ant viršaus įspauskite išdarinėtus (kam skaniau - nuluptus) ir skiltelėmis pjaustytus obuolius.
  8. 7. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 190 laipsnių temperatūros, kol į vidurį įsmeigtas medinis pagaliukas neapsivels tešla.
  9. 8. Rekomenduoju valgyti, kol dar šiltas. Skanaus!

Giedrė

Puiku... reiks bandyti
Atsakyti
Migdolinis obuolių pyragas
(6)