Jogurtinis mėlynių pyragas

2023-06-05 Autorius WorldRecipes.lt

Jogurtinis mėlynių pyragas
Šį jogurtinį pyragą su mėlynėmis kepu tikriausiai jau 5ą kartą. Tai vienintelis pyragas, kurį galėčiau valgyti ir valgyti ir tikriausiai niekada neatsibostų. Bet teisybės dėlei turiu pasakyti, kad šis pyragas be galo universalus: mėlynes galite pakeisti kitomis smulkiomis uogomis, citriną - kitais citrusiniais vaisiais, galite pridėti riešutų, sėklų ar šokolado gabaliukų.. 

Tikiu, kad daug kas esate jį kepę, jeigu ne konkrečiai pagal šį receptą, tai tikrai kažką panašaus. Jis paprastai gaminamas ir tikrai nerealiai gardus. Jeigu vis dar nebandėte, rekomenduoju tai padaryti jau šiandien!

Aš šį kartą kepiau 26 centimetrų dydžio formoje, bet mano manymu geriau tiktų mažesnė.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • miltai: 1,5 puodelio (+ 1 šaukšto uogoms)
    • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • jogurtas be priedų: 1 puodelio
    • cukrus: 1 puodelio (+ 1 šaukšto sirupui)
    • kiaušiniai: 3 didelių
    • citrinos žievelė: iš 2 vnt.
    • vanilės esencija: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • augalinis aliejus: 0,5 puodelio
    • mėlynės: 1,5 puodelio
    • citrinos sultys: iš 2 vnt.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia dubenyje prasijojame miltus, kepimo miltelius ir druską.
  2. 2. Tada didesniame inde išplakame kiaušinius su jogurtu, cukrumi ir citrinos žievelėmis. Įmaišome vanilės esenciją ir aliejų.
  3. Reklama
  4. 3. Per kelis kartus sausus produktus įmaišome į skystus. Nepersistengiame, nes pyragas neiškils.
  5. 4. Mėlynes sumaišome su vienu šaukštu miltų taip, kad jos vienodai apsiveltų. Atsargiai įmaišome į pasiruoštą tešlą.
  6. 5. Masę supilame į išsviestuotą arba sviestiniu popieriumi išklotą kepimo formą ir kepame iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45 minutes arba kol į vidų įkištas pagaliukas bus sausas (laikas priklausys nuo pyrago storio).
  7. 6. Per tą laiką, kol pyragas kepa, užkaičiame citrinų sultis su šaukštu cukraus, paverdame kelias minutes maišydami.
  8. 7. Pyragui iškepus, leidžiame jam pavėsti maždaug 10 minučių, tuomet dantų krapštuku subadome jo paviršių ir apliejame pasiruoštu citrinų sirupu, leidžiame susigerti. Pyragui atvėsus galite pjaustyti ir ragauti, skanu su ledų kaušeliu arba stikline pieno. Pasilepinam!
Sūrio pyragas su mangu
(5)