Aguonų pyragas su riešutais, grietinėle ir Rududu

2023-04-18 Autorius WorldRecipes.lt

Aguonų pyragas su riešutais, grietinėle ir Rududu
Kai užmačiau receptą viename angliškame receptų portale ir paskaičiau koks šis aguonų pyragas fantastiškas, nei trupučiu tais visais žodžiais nesuabejojau. Jau vien ten esančias nuotraukas norėjosi suvalgyti. Pagalvojau, kad čia gal tas pats pyragas, kurį vaikystėje mama man pirkdavo Alkavoje. Kai pagaminau ir paragavau, supratau, kad tai tikrai ne tas pats pyragas, o dar gardesnis - ne toks saldus, bet be proto drėgnas ir skanus. Tas Rududu glaistas apskritai fantastiškas. Gal kad aguoninis, bet man pasirodė, kad būtų tobulas Kalėdų desertas (nors gaminau pavasario metu)…

Pyragas gaunasi ganėtinai didelis, aš pati gaminau 26 centimetrų skersmens tortinėje nuimamais kraštais.

Ingredientai

    • agunos: 400 gramų
    • kiaušiniai: 9 (vidutinio dydžio)
    • migdolai: 80 gramų
    • lazdyno riešutai: 80 gramų
    • cukrus: 150 gramų (tešlai)
    • cukrus: 180 gramų (sirupui)
    • malti džiūvėsiai: 70 gramų
    • manų kruopos: 70 gramų
    • citrinos sultys: 3 valgomųjų šaukštų
    • druska
    • riebi grietinėlė: 400 gramų
    • Rududu: ~397 gramų
    • pienas: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje aguonas užpilkite verdančiu vandeniu, kad apsemtų bei palikite maždaug 10-15 minučių.
  2. 2. Tuomet nukoškite, sumalkite bei palikite atvėsti.
  3. Reklama
  4. 3. Tada nuvalykite riešutus bei smulkiai sukapokite.
  5. 4. Į maltas aguonas muškite po vieną trynį bei maišant berkite cukrų tešlai. Baltymus atidėkite į šalį.
  6. 5. Toliau į aguonų masę įmaišykite kapotus riešutus, citrinos sultis, manų kruopas ir džiūvėsėlius.
  7. 6. Standžiai išplakite kiaušinių baltymus su druska bei atsargiai įmaišykite į aguonų masę.
  8. 7. Po to pilkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą bei dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros, maždaug 50-55 minutėms.
  9. 8. Kol iškepęs pyragas vėsta gaminkite sirupą. Į puodą supilkite cukrų bei grietinėlę. Kaitinkite, kol tūris sumažėja maždaug per pusę bei sirupas pasidaro auksinės spalvos.
  10. 9. Pyrago viršų subadykite šakute arba šiaudeliu bei apliekite virtu sirupu.
  11. 10. Į švarų puodą sudėkite Rududu bei pieną. Maišydami šildykite, kol gausite vientisą tepamą kremą.
  12. 11. Aptepkite kremu atvėsusį pyragą bei dėkite į šaldytuvą maždaug 10-15 minučių. Skanaukite!
  13. aguoninis pyragas su riešutais, grietinėle ir rududu
Aguonų pyragas su riešutais, grietinėle ir Rududu

Viktorija

Šis aguonų pyragas yra fantastiškas iki tobulumo. Skanesnio nesu ragavusi!
Atsakyti
Kakavinis varškės pyragas "Rusiškas plėšytas"
(2)
Trupiniuotas rabarbarų pyragas
(1)