Lenkiškas obuolių pyragas - šarlotka su cukraus pudra

2024-03-05 Autorius WorldRecipes.lt

Lenkiškas obuolių pyragas - šarlotka su cukraus pudra
Tai yra klasikinis lenkiškas obuolių pyragas. Tikrai nepažįstų nei vieno žmogaus žmogaus, kuriam šis pyragas nepatiktų! Pyragas nuostabus, kvapnus ir toks trapus, kad tiesiog ištirpsta burnoje. Klasikinis variantas - patiekiame su mėgstamais ledais, bet ne mažiau gardu ir su mėgstamos kavos puodeliu.

Gaminant buvo naudojama 28x23 centimetrų dydžio kepimo skarda.

Ingredientai

    • miltai: 3 stiklinių (1 stiklinė - 200 mililitrų)
    • kiaušinių tryniai: 3
    • sviestas: 250 gramų
    • cukraus pudra: trijų ketvirtadalių stiklinės
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaušktelio
    • saldesni obuoliai: 2-2,5 kilogramo
    • cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio (nėra būtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Kadangi šiam obuolių pyragui visai nereikia šaldyti tešlos, tai pirmiausia pasiruošiame obuolius.
  2. 2. Nulupame juos, išdarinėjame bei supjaustome nedideliais kubeliais.
  3. Reklama
  4. 3. Tada suberiame į keptuvę, įpilame keletą šaukštų vandens ir troškiname tol, kol obuoliai suminkštės, bet dar nesukris į košę. Kai jau obuoliai suminkštėja, įberiame cinamono (jeigu jį naudosite).
  5. 4. Per tą laiką, kol apkepa obuoliai, galima užminkyti tešlą. Į miltus suberiame kepimo miltelius, cukraus pudrą, kubeliais supjaustytą sviestą ir kiaušinių trynius, greitai bei energingai suminkome tešlą.
  6. 5. Tuomet kepimo skardelę išklokjame su kepimo popieriumi. Trečdalį tešlos dalį atidedame, o likusia tešla išklojame kepimo formos dugną.
  7. 6. Sudedame obuolius, o atidėtą tešlą iškočiojame, supjaustome juostelėmis ir užklojame pyrago viršų (galite ir sutrupinti).
  8. 7. Paruoštą pyragą dedame į įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepame maždaug 45-50 minučių.
  9. 8. Atvėsiname, pabarstome cukraus pudra ir lepinamės!
Obuolių pyragas su varške
(11)