Kefyro pyragas su obuoliais

2018-11-15 Autorius Mamukynas

Kefyro pyragas su obuoliais
Kefyro pyragas su obuoliais – tai minkštas ir drėgnas desertas, kuris sujungia natūralų obuolių saldumą ir švelnią kefyro rūgštelę. Kefyras suteikia pyragui ypatingo purumo ir lengvumo, o obuoliai prideda sultingumo ir gaivaus skonio. Šio pyrago tešla ruošiama iš paprastų ingredientų, kurie sukuria lengvą ir orų pyrago pagrindą. Ant tešlos sluoksnio išdėliojami pjaustyti obuoliai, kurie kepant karamelizuojasi ir praturtina pyragą natūralia saldžiarūgštele.

Redakcijos komentaras - klasikinis obuolių pyrago patiekimo variantas - dar karštą pyragą patiekti su vaniliniais (ar kitaip mėgstamais) ledais - čia puikiai tinka.

Daugiau idėjų ką pagaminti su obuoliais galite rasti čia
Daugiau įvairių pyragų receptų galite rasti čia

Ingredientai

    • Obuoliai: 4 vnt.
    • Miltai: 2 stikl.
    • Kefyras: 1 stikl.
    • Cukrus: 1 stikl.
    • Kiaušiniai: 2 vnt.
    • Sviestas: 100 g.
    • Kepimo milteliai: 2 arb. š.
    • Vanilinis cukrus: 1 arb. š.
    • Cinamonas: 1 arb. š.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Kambario temperatūros sviestą elektriniu plaktuvu išplakti su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir kiaušiniais iki purumo.
  2. 2. Supilti kefyrą bei dar šiek tiek paplakti. Tuomet suberti persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir cinamonu, ir viską išmaišyti mediniu šaukštu. Gausis maždaug riebios grietinės konsistencijos tešla.
  3. Reklama
  4. 3. Tešlą supilti į sviestu pateptą kepimo formą. Ant viršaus išdėlioti nuluptus bei skiltelėmis supjaustytus obuolius.
  5. 4. Kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje maždaug valandą (priklausomai nuo turimos orkaitės, ar jau iškepė tikrinkite mediniu pagaliuku, ištrauktas jis turi likti švarus).
  6. 5. Patiekiant galima apibarstyti cukraus pudra ar uždėti vanilinių ledų.
Kefyro pyragas su obuoliais
Meduolinis obuolių pyragas
(1)