Drėgnas kokosinis obuolių pyragas

2024-09-23 Autorius Irina Bedulska

Drėgnas kokosinis obuolių pyragas
Drėgnas kokosinis obuolių pyragas su kokosų aliejumi – tai subtiliai aromatingas ir minkštas desertas, kuriame kokosų skonis atsiskleidžia per kokosų aliejų. Pjaustyti obuoliai suteikia pyragui išskirtinį drėgnumą ir natūralų saldumą, o kokosų aliejus prideda švelnaus egzotiško skonio bei padeda išlaikyti pyrago minkštumą. Šis pyragas yra puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško lengvesnio ir šiek tiek sveikesnio deserto be papildomų riebalų iš sviesto.

Rezultatas – švelnus, kvapnus pyragas, puikiai tinkantis tiek jaukiems šeimos pietums, tiek kaip desertas su puodeliu arbatos ar kavos. Kokosų aliejus suteikia šilto egzotiško akcento, kuris nuostabiai dera su obuolių gaiva.

Redaktorės Vaidos komentaras - žinoma, kad geriausias priedas šiltam obuolių pyragui - vaniliniai ledai. O jeigu norisi visai paprastai - pyragus visuomet galima pagardinti truputėliu cukraus pudros. 

Ingredientai

    • Cukrus: 0,5 stikl.
    • Miltai: 0,7 stikl.
    • Kiaušiniai: 2 vnt. (dideli)
    • Kepimo milteliai: 0,75 arb.š.
    • Druska: žiupsnis
    • Kokosų aliejus: 115 g
    • Vanilės ekstraktas: šiek tiek
    • Obuoliai: 4 vnt. (supjaustyti kubeliais)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Į dubenį mušti kiaušinius ir suberti cukrų ir druską, įpilti vanilės ekstrakto. Viską gerai išplakti.
  2. 2. Kokosų aliejų ištirpinti, jeigu kietas, ir supilti į kiaušinių masę. Išmaišyti.
  3. 3. Į dubenį suberti miltus ir kepimo miltelius, dėti žiupsnelį druskos ir išmaišyti, kol masė taps tolygi.
  4. 4. Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti gabalėliais. Įmaišyti į tešlą.
  5. 5. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros. Tešlą supilti į kepimo popieriumi ištiestą kepimo indą ir dėti kepti. Kepti kol ištrauktas medinis pagaliukas bus sausas, apie 45-55 min.
Drėgnas kokosinis obuolių pyragas