Labai paprastas obuolių pyragas su aliejumi, be sviesto

2024-01-05 Autorius WorldRecipes.lt

Labai paprastas obuolių pyragas su aliejumi, be sviesto
Pyragas tikrai ganėtinai lengvai padaromas bei nebrangiai kainuoja, nėra sudėtingų ingredientų. Skonis primena tradicinį obuolių pyragų, tikrai skanus. Vienintelis dalykas, kuris duoda šiam obuolių pyrago ypatingumo ir išskirtinaus skonio - citrina. Pradžioje labai dvejojau ar tikrai verta supilti visas sultis. Juk cukraus ne tiek daug, o ir patys obuoliai turi savos rūgštelės. Bet būtent čia ir slypi šio pyrago kabliukas. Citrina yra tas dalykas, kuris pavers šį pyragą gardesniu nei parduotuviniai, ar šiaip kiti tokios pat rūšies pyragai. 

Ingredientai

    • kiaušiniai: 3
    • cukrus: 150 gramų
    • aliejus: 100 mililitrų
    • miltai: 160 gramų
    • kepimo milteliai: 1 šaukštelio
    • citrinos: 1 (sutrinta su visa žievele)
    • obuoliai: 6-7 vidutinio dydžio (nulupti bei supjaustyti skiltelėmis)
    • cinamonas (jeigu jį mėgstate)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių 3 kiaušinius išsukite su 150 gramų cukraus.
  2. 2. Tuomet po truputį supilkite aliejų.
  3. Reklama
  4. 3. Tada ateina eilė miltams bei kepimo milteliams. Jei turite laiko, galite - persijoti. Aš šį kartą visai pamiršau tai padaryti.
  5. 4. Kai jau viską išmaišysite, gausite paruoštą tešlą. Pusė darbo jau atlikta. Šiuo metu įjungiame orkaitę, nustatome 180 laipsnių laipsnių temperatūrą. Po to nulupame, išsėkliname bei supjaustome obuolius. Pjaustome, kaip tik norisi. Aš supjausčiau kaip įprastai - skiltelėmis.
  6. 5. Nutarkuojame citrinos žievelę. Sumetame ant obuolių. Taip pat išspaudžiame visas citrinos sultis ant obuolių. Išmaišome.
  7. 6. Šiame etape įdedame cinamoną, jeigu jį naudosime. Aš jį labai mėgstu, tai man būtinai reikia. Viską sudailinkite. Apkirpkite kepimo popierių.
  8. 7. Kepkite maždaug 45 minutes. Tikrinkite kaip įprastai - su mediniu iešmeliu. Pati fainiausia dalis visame procese ateina tuomet, kai namai pradeda kvepėti obuolių pyragu.:)
  9. 8. Labai skanu patiekti su ledais. Skanaus!

Inga B

Labai skanus pyragas. Tik skiltyje recepto paruošimas 3 punktas nelogiškas 🤣
Atsakyti

Aiste

Kaip suprasti 3 ir 5 punktai? Is kur du kart obuoliai atsiranda?
Atsakyti

Jolanta

Nesuprantu ko čia nesuprasti. Aiškiai parašytas receptas. 3 punkte miltus nori sijok, nori nesijok. Aišku juos visada geriau persijoti. 4 punkte nulupi ir susipjaustai obuolius o 5 punkte dedi ant jų nutarkuotą ir išspaustą citriną
Atsakyti