Obuolių pyragas su karamelizuotu viršumi

2023-09-17 Autorius WorldRecipes.lt

Obuolių pyragas su karamelizuotu viršumi
Visai neseniai Jums pasakojau kaip pasigaminti karamelizuotų obuolių pyragą, o dabar noriu papasakoti apie kiek kitokį variantą - su karamelizuotu viršumi. Itin skanus, labai drėgnas, o viršus apskritai fantastiškas. Šį pyragą kepiau jau ne vieną kartą, tad receptas patikrintas ir daugelio įvertintas teigiamai! Drąsiai dalinuosi receptu, o Jūs nieko nelaukite, imkite ir gaminkite jau šiandien. 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • obuoliai: ~4 vidutinio dydžio
    • kiaušiniai: 3
    • kvietiniai miltai: 160 gramų
    • vos šiltas pienas: 100 mililitrų
    • cukrus: 120 gramų
    • vanilė: 10 gramų
    • aliejus: 1,5 valgomojo šaukšto
    • kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
    Viršui:
    • cukrus: 70 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • sviestas: 50 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia elektriniu plaktuvu suplakame kiaušinius su cukrumi, įberiame vanilės ir druskos.
  2. 2. Tada miltus su kepimo milteliais persijojame ir suberiame į plakinį, išmaišome.
  3. Reklama
  4. 3. Supilame vos šiltą pieną, aliejų ir išmaišome iki vientisos masės.
  5. 4. Tada obuolius nulupame (galite ir nelupti, kaip jau labiau patinka), pašaliname obuolių sėklalizdžius, supjaustome mažais gabaliukais ir įmaišome į tešlą.
  6. 5. Tuomet 24 centimetrų skersmens kepimo popieriumi išklotą kepimo formą sutepame aliejumi ir sukrečiame pasiruoštą tešlą.
  7. 6. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-35 minutes.
  8. 7. Karamelizuotam viršui paruošti išplakame kiaušinį.
  9. 8. Ištirpiname sviestą, sumaišome su cukrumi ir įmaišome kiaušinio plakinį.
  10. 9. Po maždaug 30-35 minučių pyragą ištraukiame iš orkaitės, ant viršaus užpilame paruošto plakinio ir dar kepame maždaug 10 minučių.
  11. 10. Leidžiame pyragui kiek atvėsti, pjaustome ir skanaujame!

šeimininkė

1,5 šaukto kepimo miltelių? Bus nevalgomas! Gal 1,5 arbatinio šaukštelio?
Atsakyti

WorldRecipes.eu komanda

Taip, Jūs visiškai teisi. Ačiū už gerą pastabą, receptas pataisytas. :)