Obuolių pyragas pagamintas pagal šį receptą, tiesiog tirpsta burnoje, labai jį mėgstu, todėl dalinuosi ir su Jumis. Šio pyrago receptas pas mus keliauja iš karto į kartą.
1. Iš pradžių persijojame miltus bei sumaišome su minkštu sviestu. Supilame 0,5 stiklinės vandens bei gerai išmaišome.
2. Tuomet į tešlą įpilame sodą sumaišytą su actu, suminkome minkštą tešlą, kad neliptų prie rankų.
Reklama
3. Tada nulupame obuolius, išimame šerdį ir supjaustome plonomis riekelėmis.
4. Tešlą įtiesiame į kepimo indą, po to suberkite obuolius.
5. Kremas: Sumaišome vieną puodelį grietinės, vieną šaukštą cukrus, vieną kiaušinį ir du šaukštus miltų, maišome maišytuvu. Kremas turi gautis skystas.
6. Supilame kremą ant tešlos su obuoliais ir dedame kepti iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45-50 minučių.
7. Atvėsiname pyragą bei pabarstome cukraus pudra. Lepinamės!
Kepėja
Grietinės 0.5 šaukšto ar vienas puodelis? Recepte ir gamyboje labai skiriasi.
Atsakyti
Saulė
Siūlau į tešlą įdėti cukraus, nes visiškai beskonė🤪
Atsakyti
Kepėja
Atsakyti
Saulė
Atsakyti