Drėgnas obuolių pyragas su pienu, aliejumi ir kepimo milteliais

2023-11-15 Autorius WorldRecipes.lt

Drėgnas obuolių pyragas su pienu, aliejumi ir kepimo milteliais
Ar yra tokių žmonių, kurie nemėgsta obuolių pyragų? Bent jau aš asmeniškai tokių nepažįstu. Svarbu tik, kad pats pyragas būtų vykęs ir skanus. O dar jeigu jis bus drėgnas, tai jį tikrai valgys visi. Šį kartą būtent tokį fantastišką pyragą ir noriu Jums parodyti, kurį aš gaminu su pienu, aliejumi ir kepimo milteliais. Visi valgo, giria ir pirštelius laižo skanaudami. Tad drąsiai imkite receptą ir gaminkite jau šiandien! 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Tešlai:
    • obuoliai: 800 gramų (jau nulupti bei išimtomis sėklytėmis)
    • kiaušiniai: 3
    • miltai: 150 gramų
    • cukrus: 120 gramų (ne smaližiai dėkite perpus mažiau)
    • pienas: 100 mililitrų
    • aliejus: 3 šaukštų
    • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
    • druska: žiupsnelio
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • sviestas (formos patepimui)
    Pyrago viršui:
    • cukrus: 75 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • sviestas: 50 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių cukrų, vanilinį cukrų bei kiaušinius išplakite iki putų.
  2. 2. Suberkite persijotus miltus, kepimo miltelius ir druską bei viską išmaišykite mediniu šaukštu.
  3. Reklama
  4. 3. Supilkite pieną ir aliejų bei dar kartelį gerai išmaišykite.
  5. 4. Tuomet nuluptus, išpjautais sėklalizdžiais obuolius supjaustykite skiltelėmis, įmaišykite į tešlą.
  6. 5. Tada silikoninę kepimo formą patepkite su sviestu, supilkite tešlą.
  7. 6. Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį.
  8. 7. Tuo tarpu, kol pyragas kepa, pasiruoškite užpilą viršui. Sviestą ištirpinkite, šiek tiek atvėsinkite bei išmaišykite su cukrumi ir kiaušiniu.
  9. 8. Supilkite ant pyrago bei dar pakepkite maždaug 15 minučių.
  10. 9. Galiausiai iškepusį pyragą palikite pravėsti formoje.
  11. 10. Iš formos išimkite, tik jau labai gerai pravėsusį. Mėgaukitės!:)
Drėgnas obuolių pyragas su pienu, aliejumi ir kepimo milteliais

Ema

Viskas gerai butu, nu bet tesla viduj neiskepe...nesuprantu...vis kepiau vis ziurejau...
Atsakyti

As

Jus nejuokaukit su tokiu kepimo laiku, kai tiek daug obuoliu yra reikia kepti valanda ir net truputi daugiau ir ant mazesnes temp. Nieko nuostabaus kodel zmonems neiskepa.
Atsakyti

Ilona

Viskas su tuo receptu gerai, tik su obuoliu kiekiu nuvažiuota į lankas. Aš dėjau 600g. ir buvo sočiai.
Atsakyti

Vitalija

Kepu šį pyragą ir viskas gerai gaunasi. Labai skanus
Atsakyti

Rima

Kepkit , pagal vieną receptą ir bus viskas gerai, nes obuolių pyrago receptų yra labai daug.
Atsakyti