Labai skanus obuolių pyragas su grietininiu biskvitu ir cinamoniniais trupiniais

2023-09-29 Autorius WorldRecipes.lt

Labai skanus obuolių pyragas su grietininiu biskvitu ir cinamoniniais trupiniais
Šis obuolių pyragas tai - viskas viename... minkštas, trapus, saldus, saldžiarūgštis... tiesiog labai labai gardus! Tikrai nepameluosiu pasakiusi, kad kepiau jį jau daugiau nei 10 kartų ir dar nei karto nenusivyliau. Ingredientai visai paprasti, jų taip pat nėra daug, tačiau bendrai jie sukuria tokį skonį, kad galima pasijausti tarsi smaližiaujant prabangioje pyragų kepyklėlėje. Labai rekomenduoju pamėginti jau šiandien! :)

Gaminant buvo naudojama 23 centimetrų kepimo forma.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Biskvitui:
    • kiaušiniai: 2
    • grietinė: 150 mililitrų
    • miltai: 150 gramų
    • cukrus: 150 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    Trupiniams:
    • sviestas: 120 gramų
    • rudas cukrus: 150 gramų
    • miltai: 150 gramų
    • cinamonas: 1 šaukšto
    Taip pat:
    • obuoliai: 800 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių biskvitui nurodytus ingredientus sumaišykite į vientisą tešlą - kiaušinius išplakite su cukrumi ir grietine.
  2. 2. Tuomet įmaišykite miltus sumaišytus su kepimo milteliais.
  3. Reklama
  4. 3. Atsegamą kepimo formą (23 centimetrų skersmens) išklokite kepimo popieriumi ir ištepkite sviestu. Supilkite paruoštą tešlą.
  5. 4. Tada iš sutarkuoto sviesto ir miltų, pirštų galais pagaminkite trupinius, supilkite cukrų bei cinamoną. Gerai išmaišykite.
  6. 5. Obuolius nulupkite bei supjaustykite skiltelėmis.
  7. 6. Obuolius sudėkite ant tešlos bei apiberkite trupiniais.
  8. 7. Po to kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60 minučių. Lepinkitės!
Labai skanus obuolių pyragas su grietininiu biskvitu ir cinamoniniais trupiniais

Sonata

Labai patikęs. Kepiau jau dukart.
Atsakyti

Vijoleta

Pyragas skanus, lengvai pagaminamas, bet cukraus ryškiai per daug, dėjau antaninius obuolius. mažinau kažkiek cukraus kiekį, bet vis tiek per saldu, nors ir mėgėja saldžiai, manau po 100 gramų ten ir ten pilnai būtų užtekę. Teks bandyti dar kartą.
Atsakyti

Vijoleta

Dar norėjau pridurti, viskas su tuo saldumu gerai, atšalusį paragavus, saldumas prapuolė.
Atsakyti