Tobulo skonio obuolių pyragas su cinamonu

2017-10-17 Autorius Baking Secrets

Tobulo skonio obuolių pyragas su cinamonu
Mano virtuvėje šiuo metu laukia pilnas maišas obuolių, lentynoje yra keli pakeliai miltų, o šaldytuve "tupi" keli indeliai grietinės, jogurto, grietinėlės bei didžiulis butelis pieno. Pasistengsiu savo šeimai iškepti, kuo įvairesnių, įdomesnių arba jau pamiltų kepinių. Bus tikrai smagu pasidalinti pavykusiais receptais su Jumis visais!

Pirmasis receptas obuolių savaitei - tobulas Paklausite kodėl, juk tai ganėtinai paprastas obuolių pyragas. Deja, jis man asmeniškai visai nepaprastas, o labai brangus ir net istorinis. Tai pirmasis mano keptas pyragas apskritai! Jį dar daugiau nei prieš 15 metų (jau tiksliai net nebepamenu, tikriausiai jau bus maždaug 18 metų), išmokė buvusi mokytoja ir auklėtoja. Tai pirmasis pyragas, kurį kepiau savo tėvų namuose ir sulaukiau labai gerų atsiliepimų. Beje, tai tas mano pyragas nuo kurio ir prasidėjo mano didžiulė meilė kepiniams, saldumynams bei desertams. Nuo šio pyrago aš pradėjau mokytis kepimo paslapčių, įgavau drąsos išmėginti kitus kepinius, o po to mielinius pyragus ir kitus tortus. Tai pyragas, kuris pakeitė mano vyro požiūrį į kepinius ir pavertė jį "cukraus maniaku" (čia tikriausiai nėra gerai). Tad jis man toks ypatingas.

Kurį laiką nebuvau šito pyrago kepusi. Iš tiesų, net buvau pametusi ir kiek primiršusi jo receptą. Tad šį kartą atgaminau jo receptą, pyragas idealiai iškepė ir buvo be galo gardus. Net mano sesuo, kuri nelabai mėgsta keptus obuolius, obuolių pyragų, žaibiškai sušveitė pirmus kelis gabalus pyrago. Įvertino nuostabiai ir nusprendė būtinai pati jį išmėginti.

Skonis. Drėgnas, minkštas, purus, itin gardus obuolių pyragas su cinamono prieskoniu. Ne per saldus, fantastiško skonio bei tekstūros.

Ką daryčiau kitaip kitą kartą. Tikrai nieko nekeisčiau. Man jis pats geriausias.

Ingredientai

    • miltai: 1,5 puodelio (1 puodelis - 250 mililitrų)
    • cukrus: 1 puodelio
    • lydytas sviestas: 250 gramų
    • kiaušiniai: 5
    • kepimo milteliai: 2 šaukštelių
    • obuoliai: 10 (nedidelių)
    • cinamonas: trupučio
    • miltelinis cukrus: trupučio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje miltus bei kepimo miltelius sumaišome. Sviestą išlydome, truputį atvėsiname.
  2. 2. Kiaušinius išplakame su cukrumi, kol masė pabals. Supilame sviestą, išmaišome.
  3. Reklama
  4. 3. Beriame miltus bei gerai viską išsukame.
  5. 4. Tuomet riebalais ištepame (trupučiu sviesto) bei miltais pabarstome 28×23 centimetrų dydžio kepimo formą. Nulupame bei supjaustome obuolius.
  6. 5. Tada į kepimo formą supilame pusę tešlos, tolygiai paskirstome supjaustytus obuolius bei ant viršaus supilame likusią tešlą. Pabarstome cinamonu.
  7. 6. Po to kepame maždaug 40-45 minutes 180 laipsnių temperatūros orkaitėje (arba kol į pyrago centrą įsmeigtas medinis pagaliukas liks visiškai sausas).
  8. 7. Atvėsiname ant grotelių. Apibarstome milteliniu cukrumi. Skanaujame!

Laurita

Pyragas gavosi labai skanus :)
Atsakyti

Eglė

Tikrai nuostabus, galiu pasakyti, kad gamindama nesitikėjau, jog rezultatas bus toks fantastiškai geras. Ačiū už puikų receptą.
Atsakyti
Tobulo skonio obuolių pyragas su cinamonu

Alva

Niekada nededu kepimo miltelių, tik gerai išplaku kiaušinius, puikiai iškyla ir labai skanus gaunasi.
Atsakyti
Trapios tešlos obuolių pyragas
(1)
Obuolių pyragas su kondensuotu pienu
(27)