Mano virtuvėje šiuo metu laukia pilnas maišas obuolių, lentynoje yra keli pakeliai miltų, o šaldytuve "tupi" keli indeliai grietinės, jogurto, grietinėlės bei didžiulis butelis pieno. Pasistengsiu savo šeimai iškepti, kuo įvairesnių, įdomesnių arba jau pamiltų kepinių. Bus tikrai smagu pasidalinti pavykusiais receptais su Jumis visais!
Pirmasis receptas obuolių savaitei - tobulas Paklausite kodėl, juk tai ganėtinai paprastas obuolių pyragas. Deja, jis man asmeniškai visai nepaprastas, o labai brangus ir net istorinis. Tai pirmasis mano keptas pyragas apskritai! Jį dar daugiau nei prieš 15 metų (jau tiksliai net nebepamenu, tikriausiai jau bus maždaug 18 metų), išmokė buvusi mokytoja ir auklėtoja. Tai pirmasis pyragas, kurį kepiau savo tėvų namuose ir sulaukiau labai gerų atsiliepimų. Beje, tai tas mano pyragas nuo kurio ir prasidėjo mano didžiulė meilė kepiniams, saldumynams bei desertams. Nuo šio pyrago aš pradėjau mokytis kepimo paslapčių, įgavau drąsos išmėginti kitus kepinius, o po to mielinius pyragus ir kitus tortus. Tai pyragas, kuris pakeitė mano vyro požiūrį į kepinius ir pavertė jį "cukraus maniaku" (čia tikriausiai nėra gerai). Tad jis man toks ypatingas.
Kurį laiką nebuvau šito pyrago kepusi. Iš tiesų, net buvau pametusi ir kiek primiršusi jo receptą. Tad šį kartą atgaminau jo receptą, pyragas idealiai iškepė ir buvo be galo gardus. Net mano sesuo, kuri nelabai mėgsta keptus obuolius, obuolių pyragų, žaibiškai sušveitė pirmus kelis gabalus pyrago. Įvertino nuostabiai ir nusprendė būtinai pati jį išmėginti.
Skonis. Drėgnas, minkštas, purus, itin gardus obuolių pyragas su cinamono prieskoniu. Ne per saldus, fantastiško skonio bei tekstūros.
Ką daryčiau kitaip kitą kartą. Tikrai nieko nekeisčiau. Man jis pats geriausias.
Laurita
Atsakyti
Eglė
Atsakyti