Šilauogių arba mėlynių ir obuolių pyragas - drėgnas ir neapsakomai gardus!

2019-09-16 Autorius WorldRecipes.lt

Šilauogių arba mėlynių ir obuolių pyragas - drėgnas ir neapsakomai gardus!
Šis šilauogių arba mėlynių ir obuolių pyragas yra kepamas kekso formoje, tad drąsiaima gali vadinti ir obuoliniu šilauogių keksu. Jeigu jau neturite šilauogių, galima kepti ir su mėlynėmis, aš pati būtent mėlynes pakeičiau stambesnėmis uogomis, šilauogėmis... Labai čia jos čia derėjo!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • miltai: 250 gramų
    • šilauogės arba mėlynės: 200 gramų (tinka ir šaldytos)
    • šaltas sviestas: 170 gramų
    • šviesus "Muscovado" cukrus: 170 gramų (arba rudas "Demerara")
    • kiaušiniai: 2
    • obuoliai: 1 didelio arba 2 vidutinio dydžio
    • nutarkuota apelsino žievelė: iš 1 vnt.
    • maltas cinamonas: 1 šaukštelio
    • kepimo milteliai: 1 šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia miltus išsijojame į dubenį. Įtarkuojame šaltą sviestą, suberiame cukrų ir pirštais suformuojame trupinius.
  2. 2. Tuomet maždaug 5 šaukštus trupinių atidedame į kitą dubenį ir subėrusios cinamoną dar pamaišome - patriname rankomis.
  3. Reklama
  4. 3. Tada obuolius nulupame bei stambiai sutarkuojame.
  5. 4. Kiaušinius išplakame, į juos suberiame nuo apelsino nutarkuotą žievelę, sudedame sutarkuotus obuolius bei išmaišome.
  6. 5. Po to į didžiąją dalį trupinių suberiame kepimo miltelius, sukrečiame obuolių ir kiaušinių masę, viską gerai išmaišome.
  7. 6. Paskui tris ketvirtadalius uogų sudedame į tešlą ir atsargiai išmaišome, kad nesusimaigytų.
  8. 7. Tešlą supilame į kepimo popieriumi išklotą stačiakampę kekso formą, paviršių išlyginame. Suberiame likusias uogas bei apiberiame cinamoniniais trupiniais.
  9. 8. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60 minučių arba kiek daugiau.
  10. 9. Jeigu pyrago viršus imtų labai skrusti, pridengiame kepimo popieriumi arba folijos lakštu. Ar pyragas jau yra iškepęs, patikriname mediniu iešmeliu.
  11. 10. Iškepusį truputį pravėsiname, išimame iš formos ir pjaustome tik labai gerai atvėsusį. Nerealiai gardus su šviežio "tikro" pieno stikline ! :)
  12. 11. Rekomendacija: Daugiau obuolių pyragų receptų rasite: Obuolių pyragai.
Šilauogių arba mėlynių ir obuolių pyragas - drėgnas ir neapsakomai gardus!
Šilauogių arba mėlynių ir obuolių pyragas - drėgnas ir neapsakomai gardus!
Obuolių pyragas su varške ir aguonomis
(6)