Daivos firminis obuolių pyragas - taps greitai gaminamu ir Jūsų šeimoje!

2019-09-05 Autorius WorldRecipes.lt

Daivos firminis obuolių pyragas - taps greitai gaminamu ir Jūsų šeimoje!
Jaukokį septintą ar aštuntą kartą kepu šį pyragą. O tai man, tiesa pasakius, nėra įprasta. Itin retai kartoju tą patį receptą, vis stengiuotsi ieškoti kažko naujo bei dar neskanauto. Na, bet šis obuolių pyragas man ir mano šeimai taip patiko, kad negaliu nustoti kepusi. Dalinuosi savo skanausio obuolių pyrago paslaptimi ir su Jumis.

Gaminant buvo naudojama 26 centimetrų skersmens forma.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • obuoliai: 4-5 (dideli)
    • aliejus: 140 mililitrų
    • cukrus: 125 gramų (jeigu obuoliai saldesni, dedame mažiau)
    • naminis vanilinis cukrus: 2 šaukštelių (naudoju pagal šį receptą)
    • kiaušiniai: 2
    • miltai: 190 gramų
    • kepimo milteliai
    • cinamonas, cukrus ir perlinis cukrus (apibarstymui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia obuolius nuplauname, nulupame, išpjauname sėklalizdžius bei supjaustome ketvirčiais.
  2. 2. Pamerkiame trumpam į pasūdyta vandenį, kad nepajuoduotų. Šį kartą kai kepiau, tai pamiršau parmerkti, ir viskas ten gerai man gavosi su obuoliais.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet iš aliejaus, cukraus, vanilinio cukraus, kiaušinių bei miltų maišytų su kepimo milteliais užmaišome tešlą. Aš pati plaku paprastu elektriniu mikseriu.
  5. 4. Gausis ganėtinai tiršta ir klampi tešla.
  6. 5. Po to paruoštą tešlą sukrečiame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą arba tortinę 26 centimetrų skersmens. Ant viršaus tankiai sudėliojame obuolių ketvirčius. Kad gražiau būtų, obuolius aš pati įpjaunu įstrižai, kad būtų "dryžuotos".
  7. 6. Tuomet užbarstome cinamonu, cukrumi bei galiausiai perliniu cukrumi.
  8. 7. Kepame iki 180-200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje vidurinėje lentynoje maždaug 30-40 minučių (priklausomai nuo turimos orkaitės). Lepinamės!
  9. 8. Patarimas: Jeigu kepsite vienu metu kelias skardas, geriausia įjungti orapūtę. Jeigu tokios neturite, teks kepimo skardas vis kaitalioti vietomis, kad vienodai iškeptų abi skardos.
  10. 9. Pastebėjimas: Beje, iš tokios pat tešlos iškepiau ir keksiukus su obuolių gabalėliais (nuotrauka žemiau). Labai skaniai irgi pavyko.
  11. 10. Rekomendacija: Daugiau obuolių pyragų receptų rasite: Obuolių pyragai.
Daivos firminis obuolių pyragas - taps greitai gaminamu ir Jūsų šeimoje!
Daivos firminis obuolių pyragas - taps greitai gaminamu ir Jūsų šeimoje!

Violeta

Daug metų tokį gaminu, tapo namų firminis, mėgsta visi🤗
Atsakyti
Daivos firminis obuolių pyragas - taps greitai gaminamu ir Jūsų šeimoje!
Šokoladinis obuolių ir datulių pyragas
(1)
Prašmatnus obuolių pyragas
(6)
Aguonų ir obuolių pyragas
(7)