Sultingas, švelnus obuolių įdaras tarp trapios, bet nebyrančios tešlos lakštų - toks amerikietiškas obuolių pyragas yra pavergęs ne tik amerikiečių širdis. Jis populiarus visame pasaulyje, o aš jį ruošiu pagal Beatos knygoje rastą receptą.
Nesistebime, kad tešloj visiškai nėra cukraus - pyragui pakanka pakanka įdaro saldumo. Nepabijokite ir recepte nurodyto patarimo į tešlą įberti žiupsnį druskos - švelniai sūrios sviestinės tešlos ir kreminio obuolių įdaro derinys yra nuostabus.
Dabar apie obuolius. Pyragui netinka saldūs ir minkšti obuoliai – kepami jie turi išlaikyti struktūrą, todėl renkamės tvirtus, o dėl skonio - kuo rūgštesnius vaisius.
Pyragą valgome dar šiltą su ledais, bet atvėsęs jis tikrai ne mažiau gundo. Gal net dar skanesnis, todėl turėkite kantrybės ir įsitikinkite patys.