Paprastas močiutės obuolių pyragas su grietine ir aliejumi

2024-02-18 Autorius WorldRecipes.lt

Paprastas močiutės obuolių pyragas su grietine ir aliejumi
Šiam paprastam, mano močiutės obuolių pyrago receptui su grietine ir aliejumi reikia ganėtinai daug obuolių. Bet kai jau iškepė - ėmė nykti tiesiog akyse, nes obuoliai suteikė sultingumo bei minkštumo pačiam pyragui, kas mano šeimynai nerealiai patinka.

Šį pyragą galima kepti dviem būdais - obuolius dėti arba ant viršaus arba į vidų (aš dėjau į vidų). Taip pat kepiau 26 centimetrų skersmens kepimo skardoje. Nieko nebelaukiam ir einam išsikepti, kad galėtume pasilepinti fantastiškai skaniu pyragu. 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • kiaušiniai: 3
    • cukrus: 1 stiklinės arba kiek mažiau (1 stiklinė - 250 mililitrų)
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • grietinė: 3 valgomųjų šaukštų
    • aliejus: 7 valgomųjų šaukštų
    • miltai: 1,5 stiklinės
    • obuoliai: ~1 kilogramo

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kiaušinius bei cukrų išplakame.
  2. 2. Tuomet sudedame miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų, aliejų bei grietinę.
  3. Reklama
  4. 3. Tada viską sumaišome tarpusavyje (išskyrus obuolius).
  5. 4. Po to supjaustome skiltelėmis obuolius bei įmaišome juos į tešlą.
  6. 5. Kepimo formą išklojame su kepimo popieriumi bei supilame į ją tešlą.
  7. 6. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių.
  8. 7. Pjaustome ir lepinamės!

Grazvydas D

Kepiau pagal receptą, tik obuolių buvo 1,5 kg, ir kepė ne 40, o 60 min. Gavosi TOBULAI!
Atsakyti

Marytė

Ačiū už receptą. pyragas labai skanus na as dar paimprozavau idėjau dar razinu ir slakeli romo esencijos🤗🙂😉
Atsakyti

Marytė

Super
Atsakyti
Paprastas močiutės obuolių pyragas su grietine ir aliejumi

Marytė

Tik apsvietimas ne koks 🙂😉

Gražina okiunevičenie

Dabar darisiu
Atsakyti

Alvida Audickienė

Labai skanus gavosi.
Atsakyti

Irena

Kokio dydžio formoje kepėte?
Atsakyti

Nutai

Nesuprantu tokio gaminimo, kai į išplaktus kiaušinius pirma sudedami miltai, o tik ant galo dedamas aliejus ir grietinė. Tai kas gaunasi tai neaišku.
Atsakyti
Grietinėlės - obuolių pyragas
(16)
Obuolių pyragas su varške
(11)