Obuolių pyragas su natūraliu jogurtu

2020-05-03 Autorius Lithuanian in the USA

Obuolių pyragas su natūraliu jogurtu
Obuolių pyragas su natūraliu jogurtu – tai lengvas ir gaivus desertas, kuriame dera švelni, drėgna tešla ir sultingi obuoliai. Šis pyragas gaminamas iš paprastų ingredientų. Jogurtas tešlai suteikia ypatingo purumo ir švelnumo, o taip pat praturtina pyragą subtilia rūgštele, kuri puikiai dera su obuolių saldumu. Kepant obuoliai tampa minkšti ir aromatingi, išskiria natūralų sultingumą, todėl pyragas išlieka drėgnas ir minkštas. Pyragas ne tik skanus, bet ir lengvai paruošiamas.

Autorės komentaras - šis obuolių pyragas labai patiks būtent tiems, kas nemėgsta sausų pyragų, bet itin džiaugiasi drėgnais ir sultingais kepiniais. Vietoje natūralaus jogurto galima naudoti ir graikišką jogurtą, arba jeigu norisi naudoti saldų jogurtą, tik tuo atveju reikėtų naudoti mažiau cukraus. 

Ingredientai

    • Obuoliai: 3 vnt. (dideli, saldūs)
    • Natūralus jogurtas: 250 g.
    • Miltai: 200 ml.
    • Cukrus: 100 g.
    • Kiaušiniai: 3 vnt.
    • Vanilės ekstraktas: 1 arb. š. (arba vanilinis cukrus)
    • Kepimo milteliai: 1 arb. š.
    • Druska: žiupsnis

    Recepto paruošimas

  1. 1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 C temperatūros.
  2. 2. Viename dubenyje išplakti jogurtą su kiaušiniais, cukrumi bei vanilės ekstraktu.
  3. Reklama
  4. 3. Kitame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską.
  5. 4. Miltus suberti į jogurto masę ir gerai išplakti.
  6. 5. Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius, supjaustyti dideliais kubeliais ir įmaišyti į tešlą.
  7. 6. Apvalią kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi arba gerai ištepti sviestu bei supilti paruoštą tešlą.
  8. 7. Pyragą kepti įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį.
  9. 8. Pabaigoje kepimo patikrinti ar pyragas jau iškepęs su mediniu dantų pagaliukas (jeigu ištrauktas pagaliukas švarus – pyragas iškepęs, jeigu aplipęs tešla, tada kepti dar kelias minutes ilgiau).
  10. 9. Iškepusį pyragą galima, jeigu norisi, apibarstyti cukraus pudra.

Edita

Va ir iškepiau ir visai skanus. Tik aš dar maždaug 100 gramų sviesto dėjau🙂
Atsakyti
Obuolių pyragas su natūraliu jogurtu
Šokoladinis obuolių ir datulių pyragas
(1)