Aguonų pyragas su obuoliais

2018-08-23 Autorius Nekenčiu virtuvės

Aguonų pyragas su obuoliais

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • kiaušiniai: 4 (trynius atskiriame nuo baltymų)
    • cukrus: 150 gramų (galite ir mažiau, priklausomai nuo obuolių)
    • vanilė
    • tirpintas sviestas: 60 gramų
    • miltai: 100 gramų
    • malti riešutai: 80 gramų (naudojau migdolų, galima tiesiog pakeisti įprastais miltais)
    • aguonos: 150 gramų
    • obuoliai: 4

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kiaušinių baltymus išplakame iki standumo.
  2. 2. Tuomet kiaušinių trynius iki baltumo išplakame su cukrumi ir vanile. Supilame tirpintą sviestą, gerai išmaišome. Miltus, maltus riešutus bei aguonas (su jom nieko nedariau - nei maliau, nei plikiau) permaišome. Dalį sudedame į tešlą, gerai išmaišome. Atsargiai įmaišome dalį baltymų. Beriame likusius miltus, riešutus ir aguonas, vėl išmaišome. Po to atsargiai įmaišome likusius baltymus.
  3. Reklama
  4. 3. Obuolius supjaustome kubeliais (galite lupti, galite ir ne) bei įmaišomė į tešlą. Krauname į kepimo popieriumi išklotą formą bei kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 50 minučių. Mėgaujamės!
  5. 4. Rekomendacija: Daugiau aguonų pyragų receptų rasite: Aguonų pyragai.
Obuolių pyragas su varške ir aguonomis
(6)