Minkštas obuolių pyragas su vaniliniu jogurtu - o koks pasakiškas kvapas jį kepant!

2019-09-19 Autorius Rasos virtuvės užrašai

Minkštas obuolių pyragas su vaniliniu jogurtu - o koks pasakiškas kvapas jį kepant!
Atėjus rudenįui, būtų sunku rasti namus, kurie nekvepia nuostabiu obuolių pyrago kvapu. Šis vienas iš klasikinio obuolių pyrago variantų, rekomenduoju pamėginti!

Obuolių pyragas gaunasi purus, minkštas, drėgnas bei žinoma labai gardus. O koks kvapas jį kepant!

Gaminant buvo naudojama 26 centimetrų skersmens apvali atsegama torto forma.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • kiaušiniai: 3
    • cukrus: 200 gramų
    • saulėgrąžų aliejus: 80 gramų
    • vanilinis jogurtas: 150 gramų
    • kukurūzų krakmolas: 100 gramų
    • miltai: 250 gramų
    • kepimo milteliai: 16 gramų
    • vanilės esencija: kelių lašų (nėra būtina)
    • obuoliai: 4
    Glazūrai:
    • kukurūzų krakmolas: 8 gramų
    • vanduo: 125 mililitrų
    • cukrus: 50 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia į dubenį įmušame kiaušinius ir išplakame mikseriu.
  2. 2. Nuolatos plakdamos, įpilame cukrų, paskui aliejų, jogurtą ir jeigu norisi, kelis lašus vanilės esencijos.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet įpilame kukurūzų krakmolo ir toliau plakame, pridedame dalimis persijotus miltus kartu sumaišytus su kepimo milteliais, ir viską gerai išplakame.
  5. 4. Vieną obuolį nulupame, išskobiame sėklalizdžius, supjaustome mažais kubeliais ir sudedame į tešlą, išmaišome.
  6. 5. Tada į kepimo formą įtiesiame kepimo popierių, sudedame ir tolygiai paskirstome paruoštą tešlą.
  7. 6. Likusius 3 obuolius nulupame, išskobiame sėklalizdžius, supjausome plonomis skiltelėmis bei išdėliojame ant tešlos viršaus.
  8. 7. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, maždaug 50 minučių.
  9. 8. Ar jau iškepė, patikriname mediniu iešmeliu: jis, įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, privalo išlikti švarus.
  10. 9. Iškepusį pyragą atvėsiname formoje, paskui išimame iš jos, perkeliame ant lėkštės.
  11. 10. Glazūra: Krakmolą ištirpiname vandenyje, gerai išmaišome, tuomet įpilame cukrų ir kelis lašus vanilės esencijos. Užviriname ant ugnies ir maišome maždaug 3-4 minutes, kol ji šiek tiek sutirštės.
  12. 11. Galiausiai ant iškepto pyrago viršaus šaukštu užpilame glazūrą arba užtepame silikoniniu teptuku. Lepinamės!
  13. 12. Pastebėjimas: Šio pyrago receptą radau youtube ir pabandžiau išsikepti. Prisegu žemiau ir recepto video, jei norėsite pažiūrėti, pats video italų kalba su angliškais subtitrais.
  14. 13. Rekomendacija: Daugiau obuolių pyragų receptų rasite: Obuolių pyragai.


Minkštas obuolių pyragas su vaniliniu jogurtu - o koks pasakiškas kvapas jį kepant!
Minkštas obuolių pyragas su vaniliniu jogurtu - o koks pasakiškas kvapas jį kepant!
Minkštas obuolių pyragas su vaniliniu jogurtu - o koks pasakiškas kvapas jį kepant!
Nematomas obuolių / kriaušių pyragas
(5)