Grietininis mamos obuolių pyragas su trupinių viršumi

2024-04-10 Autorius WorldRecipes.lt

Grietininis mamos obuolių pyragas su trupinių viršumi
Šis obuolių pyragas man be galo primena vaikystę, nes juo mūsų namuose būdavo užbaigiami visi pobūviai. Mano mama visada jį iškepdavo prieš svečiams išvykstant, kad visi pasmaližiautų. Kodėl? Be jokios priežasties, tiesiog buvo tokia tradicija. Beje, pagal itin panašų receptą esu kepusi tokį Olandišką obuolių pyragą, kuris taip pat be galo gardus, tik jo pagaminimas man užtrunka bene dvigubai ilgiau. Tad šis receptas turi savų pliusų. ;)

Nurodyti ingredientų kiekiai yra 24 centimetrų formai.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • miltų: 600 mililitrų
    • sviesto: 200 gramų
    • kiaušinių: 1
    • grietinės: 200 gramų
    • cukraus: 200 mililitrų
    • druskos: žiupselio
    • kepimo sodos: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • obuolių: 6 vidutinio dydžio
    • cinamono: 1 arbatinio šaukštelio
    • citrinos sulčių ir cukraus (obuolių pabarstymui ir aplaistymui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia miltus sumaišykite su cukrumi ir druska, įtarkuokite šaltą sviestą.
  2. 2. Paminkykite pirštais, tuomet įmuškite kiaušinį, dėkite grietinę su nugesinta soda ir išminkykite tešlą (man dar prireikė porą šaukštų šalto vandens).
  3. Reklama
  4. 3. Trečdalį tešlos atidėkite į šaldytuvą, su likusia išlipdykite kepimo formą ir padarykite bortelius.
  5. 4. Dėkite kepti į iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę maždaug 20 minučių.
  6. 5. Per tą laiką, obuolius nulupkite, sutarkuokite per stambią tarką. Pašlakstykite citrinų sultimis, cukrumi ir cinamonu.
  7. 6. Po to ant apkepto pagrindo paskleiskite obuolius ir likusią tešlą sutrupinkite pirštais.
  8. 7. Kepkite orkaitėje (toje pačioje temperatūroje) dar maždaug pusvalandį.
  9. 8. Pjaustykite ir skanaukite! Skanus tiek šiltas, tiek jau atvėsęs.