Obuolių - pudingo pyragas

2020-06-02 Autorius San-Zar virtuviniai eksperimentai

Obuolių - pudingo pyragas
Iš nurodytų ingredientų obuolių pyragas gausis ganėtinai didelis. Jeigu nebus daug valgančių, galite kiekius mažinti perpus. :)

Ingredientai

    • obuoliai: 1 kilogramo
    • sviestas: 100 gramų (arba margarinas)
    • kiaušiniai: 4
    • cukrus: 1,5 stiklinės (1 stiklinė - 250 mililitrų)
    • miltai: 1 stiklinės
    • bulvių krakmolas: 1 stiklinės
    • kepimo milteliai: 2 šaukštelių
    • vanilinis pudingas: 2 pakelių
    • pienas: 1 litro

    Recepto paruošimas

  1. 1. Tešlos paruošimas: Pirmiausia margariną arba sviestą ištrintame su viena stikline cukraus ir tryniais iki vienalytės purios masės.
  2. 2. Toliau trindami po truputį dedame miltus išmaišytus su krakmolu bei kepimo milteliais.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet atsargiai įmaišome išplaktus iki standumo baltymus.
  5. 4. Pudingo paruošimas: Išverdame pudingą iš abiejų pakelių su vienu litru pieno ir puse stiklinės cukraus.
  6. 5. Obuolių paruošimas: Obuolius nulupame ir sutarkuojame burokinės tarkos pagalba.
  7. 6. Kepimas: Kepimo formą ištepame margarinu arba sviestu ir pabarstome džiūvėsėliais.
  8. 7. Dedame tris ketvirtadalius tešlos, ant jos obuolius, karštą pudingą ir galiausiai likusią tešlą.
  9. 8. Kepame maždaug 50 minučių iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
  10. 9. Iškepusį obuolių pyragą pabarstome cukraus pudra. Lepinamės!
  11. 10. Rekomendacija: Daugiau obuolių pyragų receptų rasite: Obuolių pyragai.
Obuolių pyragas su karameliniu padažu
(3)