Purus obuolių pyragas – tai lengvas ir drėgnas desertas, kuriame susilieja sultingų obuolių skonis ir minkšta, puri tešla. Šis pyragas gaminamas iš paprastų ingredientų, tokių kaip miltai, kiaušiniai, cukrus, sviestas ir kepimo milteliai, kurie suteikia tešlai ypatingo purumo. Plonai pjaustyti obuoliai išdėliojami ant pyrago viršaus ir kepdami jie suminkštėja ir suteikia pyragui natūralios saldžiarūgštės.
Redakcijos komentaras - kadangi pyrago receptas labai paprastas, tai suteikia daug galimybių improvizacijoms. Vietoj obuolių galima naudoti kriaušes ar persikus, net slyvas. Į tešlos masę įmaišykite kapotų riešutų, puikiai tiks migdolai, lazdynų ar graikiniai riešutai. O gal įmaišyti razinų ar aguonų? Improvizuokite drąsiai arba mėgaukitės paprastu pyragu, kurio skonis tikrai nenuvils.