Purus obuolių pyragas | Receptas

2017-10-17 Autorius Loreta - Loretos išbandyti receptai

Purus obuolių pyragas | Receptas
Purus obuolių pyragas – tai lengvas ir drėgnas desertas, kuriame susilieja sultingų obuolių skonis ir minkšta, puri tešla. Šis pyragas gaminamas iš paprastų ingredientų, tokių kaip miltai, kiaušiniai, cukrus, sviestas ir kepimo milteliai, kurie suteikia tešlai ypatingo purumo. Plonai pjaustyti obuoliai išdėliojami ant pyrago viršaus ir kepdami jie suminkštėja ir suteikia pyragui natūralios saldžiarūgštės.

Redakcijos komentaras - kadangi pyrago receptas labai paprastas, tai suteikia daug galimybių improvizacijoms. Vietoj obuolių galima naudoti kriaušes ar persikus, net slyvas. Į tešlos masę įmaišykite kapotų riešutų, puikiai tiks migdolai, lazdynų ar graikiniai riešutai. O gal įmaišyti razinų ar aguonų? Improvizuokite drąsiai arba mėgaukitės paprastu pyragu, kurio skonis tikrai nenuvils. 

Ingredientai

    • Sviestas: 150 g.
    • Cukrus: 1 stikl. (1 stiklinė - 250 ml)
    • Kiaušiniai: 2 vnt.
    • Miltai: 2 stikl.
    • Pienas: 1 stikl.
    • Kepimo milteliai: 2 arb. š.
    • Druska: žiupsnelis
    • Kepimo milteliai: 2 arb. š.
    • Obuoliai: 6 vnt.
    • Miltelinis cukrus: pyrago apibarstymui
    • Cinamonas: pyrago apibarstymui

    Recepto paruošimas

  1. 1. Sviestą išplakti su cukrumi iki baltumo, maišant po vieną įmušti kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakant.
  2. 2. Į dubenį prie kiaušinių suberti druską, pilti pieną ir viską išmaišyti.
  3. Reklama
  4. 3. Įsijoti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Dar kartą išmaišyti ir supilti į kepimo indą, išteptą sviestu bei apibarstytą miltais.
  5. 4. Ant viršaus išdėlioti plonomis skiltelėmis supjaustytus obuolius, apibarstyti cinamonu. Dėti į orkaitę, įkaitintą iki 180 C , ir kepti maždaug 35-40 minučių.
  6. 5. Iškeptą apibarstyti milteliniu cukrumi.
Obuolių pyragas su varške ir aguonomis
(6)