1. Pirmiausia iš kiaušinių, grietinės, cukraus, sviesto ir miltų suminkykite nekietą tešlą ir padėkite į šoną, kol pasiruošite obuolius įdarui.
2. Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite skiltelėmis.
Reklama
3. Tešlą padalinkite į 4 dalis, bet viena jų turi but didesnė, apačiai.
4. Tada 26 centimetrų skersmens atidaromą kepimo formą išklokite su kepimo popieriumi.
5. Ant miltuoto paviršiaus kočiokite didžiausią gabaliuką. Jį dėkite į kepimo skardą, padarydami kraštelius.
6. Tešlą patepkite lydytu sviestu, sudėliokite obuolių skilteles, užbarstykite šaukštu cukraus, puse šaukštelio cinamono ir apšlakstykite šaukšteliu medaus.
7. Kočiokite antrą tešlos gabaliuką, dėkite ant obuolių ir prispauskite prie kraštelių, tepkite lydytu sviestu, dėkite obuolius, barstykite cukrumi, cinamonu ir pašlakstykite medumi.
8. Tuomet kočiokite trečią gabalėlį, denkite obuolius, prispauskite, tepkite lydytu sviestu ir taip toliau.
9. Paskutiniu iškočiotu tešlos gabaliuku denkite obuolius, prispauskite ir viduryje išpjaukite nedidelę skylutę, patepkite lydytu sviestu.
10. Tokį triaukštį - obuolių pyragą gražuolį dėkite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug 40-50 minučių.
11. Iškepusį ir truputį pravėsintą apibarstykite miltiniu cukrumi.
12. Jeigu valgysite šiltą, labai skanu patiekti su ledais. Superinis pyragas.
13. Rekomendacija: Daugiau obuolių pyragų receptų rasite: Obuolių pyragai.
Ramunė
Kepiau.Nesakyčiau kad patiko...tešlos sluoksniai kieti ,ypač viršutinio.Reikėtu i tešla dėti daigiau sviesto...
Atsakyti
Ramunė
Atsakyti