Sveikesnis obuolių pyragas su avižiniais dribsniais be miltų

2024-08-30 Autorius Karolina Puodžiūtė

Sveikesnis obuolių pyragas su avižiniais dribsniais be miltų
Šis obuolių pyragas – tai sveikesnis ir labai skanus desertas, kuriam naudojami malti avižiniai dribsniai vietoje tradicinių kvietinių miltų. Šis pyragas pasižymi švelnia tekstūra ir subtiliu avižų skoniu, kuris puikiai dera su sultingais obuoliais. Avižiniai dribsniai suteikia pyragui natūralaus riešutų prieskonio, o kartu su obuoliais sukuria drėgną ir minkštą tešlą. Sultingi obuoliai prideda natūralios saldžiarūgštės, kuri puikiai kontrastuoja su švelnia avižų tekstūra. Šis obuolių pyragas be kvietinių miltų yra puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško alternatyvių obuolių pyrago receptų be glitimo ar tiesiog nori paįvairinti mitybą. Jeigu renkatės avižinius dribsnius būtent dėl glitimo netoleravimo - jie patys jo neturi, tačiau atkreipkite dėmesį ant pakuotės (paprastai būna nurodyta), kad avižiniai dribsniai turėtų būti apdoroti įrenginiais, kuriais nėra apdorojami kiti, glitimo turinys, produktai.

Redakcijos komentaras - patiekite pyragą su mėgstamais priedais, tokiais kaip ledai, plakta grietinėlė. Taip pat gardu apliejus klevų sirupu. 

Ingredientai

    • Avižiniai dribsniai: 150 g.
    • Medus: 40 g.
    • Varškė: 100 g.
    • Kiaušiniai: 3 vnt.
    • Kefyras: 50 ml.
    • Kepimo milteliai: 1 arb. š.
    • Cinamonas: 0,5 arb. š.
    • Obuoliai: 2-3 vnt.
    • Augalinis aliejus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Avižinius dribsnius sutrinti iki miltų tekstūros (tam tinka galinga kokteilinė arba maisto smulkintuvas).
  2. 2. Į susmulkintus dribsnius sudėti kepimo miltelius ir išmaišyti.
  3. Reklama
  4. 3. Varškę sudėti į dubenį ir sutrinti šakute. Į gautą masę sudėti medų ir supilti kefyrą. Viską išplakti rankiniu pklaktuvu.
  5. 4. Įmušti kiaušinius, suberti cinamoną ir viską vėl išplakti.
  6. 5. Į masę suberti avižinius dribsnius su kepimo milteliais ir viską vėl išmaišyti.
  7. 6. Nulupti obuolius, pašalinti sėklas ir supjaustyti griežinėliais.
  8. 7. Kepimo formą ištepti augaliniu aliejumi ir įtiesti kepimo popierių.
  9. 8. Pjaustytus obuolius išdėlioti ant dugno ir ant obuolių supilti paruoštą tešlą.
  10. 9. Orkaitę įkaitinti iki 180 C ir pyragą kepti apie 30-35 min.
  11. 10. Iškepusiam pyragui leisti atvėsti ir apversti išimant iš kepimo formos.

Daiva Paulauskienė

Ar tinka avižiniai miltai vietoje maltų avižinių dribsnių?!
Atsakyti

ZINA

Miltai yra miltai,ar ruginiai ,ar avižiniai ar migdoliniai.Kiekvienas turi kažkokių gerų ar blogų savybių.Sveikas pyragas gal būtų jeigu avyžos nebūtų maltos,gautumet daugiau lastelienos🤔

Saulė

Pyragas, manau, skanus, kodėl jis dietinis, tai neaišku :D
Atsakyti

Agata

Manau čia netinka zodis dietinis. Tai yra pyragas tiesiog sveikesnis ir kas sveikai sybalansyitau maitinasi,tai drasiai gali syvalgyt gabaleli (nes aviziniai miltai geresni nei kvietiniai). Na o del to dietinio tai visai nesamone,nes dietos sudaromos specialisto pagalba,o cia paraso dietinis ir tipo visi gali valgyt......

Agnė

Sveiki. Ar tinka vietoj kefyro pienas?
Atsakyti

Laima

Labai skanus pyragas, tik ką iškepiau, viską dėjau pagal receptą, patiko, kad nėra saldus
Atsakyti

WorldRecipes.eu komanda

Ačiū už labai gerą komentarą. Gal ir nuotrauką padarėte? Galite ir ją įkelti komentaruose. :)

Alma Repečkienė

Ačiū už šį pyrago receptą būtinai išbandysiu.
Atsakyti

Janė

Būtinai pabandysiu, sergu cukralige, o į šį pyragą eina sveiki produktai kuriuos galiu valgyti, dėkoju už receptą😊
Atsakyti

Katė

Pyragas be miltų, tik dribsnius reikia sumalti į MILTUS ... Gal galvokite, ką rašote. O kalbėjimas apie dietiškumą - apskritai anekdotas: kokių dietųlaikantis jį galima valgyti?, kokiomis ligomis sergant jis sveikatai nepakenks?
Atsakyti

A S

Nesu girdėjusi,kad medų kas virtų ar keptų. Manau nesąmonė ir tiek!
Atsakyti

Rikis

Medus naudojamas meduolių kepime.

Inga

Medus naudojamas labai daugumą patiekalų tiek kepimui tiek ir virimui, virtuvės šeimininkės tai tikrai žino!

Lina

O į medaus tortą nesideda medus, ar į meduolius?

Odd

Kur jūs skaitėt, kad medus kepamas?

Salva

Vieno medaus niekas neverda ir nekepa, bet daugelyje kepinių ir padažų jis naudojamas labai dažnai.

ji

Tikra nesąmonė.Tik produktų gadinimas....pasigailėjau,kad kepiau
Atsakyti

Dalia

Labai patiko, nes nebevartoju miltų. Ačiū už receptą, norintys kabintis visada ras prie ko.
Atsakyti
Sveikesnis obuolių pyragas su avižiniais dribsniais be miltų

Edita

Labai skaniai gavosi, ačiū už receptą.
Atsakyti

Vilija

Ar du obuoliai użdengs visą kepimo formos dugną? Kokio dydžio jie turètų būti?
Atsakyti

Dalė

Aš vietoj cukraus medų naudoju, bet ir cukraus šaukštelį dar įberiu, ir labai skanūs pyragai gaunasi. Čia nesąmonė, kad su medumi pyragus negalima kepti.
Atsakyti
Obuolių pyragas su maskarpone
(1)
Aguonų ir obuolių pyragas
(7)
Obuolių pyragas su datulėmis
(1)
Grietinėlės - obuolių pyragas
(16)