Obuolių pyragas su maskarpone

2024-09-12 Autorius NoriuNiam

Obuolių pyragas su maskarpone
Obuolių pyragas su maskarpone – tai subtilus ir elegantiškas desertas, derinantis obuolių gaivumą ir maskarponės kreminį švelnumą. Sultingi obuoliai, gardinti cinamonu ir cukrumi, suteikia malonų saldžiarūgštį skonį pyragui. Maskarponės sluoksnis prideda kreminės tekstūros, kuri puikiai papildo obuolių aromatą.

Šis pyragas yra puikus pasirinkimas, kai norisi kažko ypatingo ir išskirtinio. Jis tinka tiek kasdieniams pasilepinimams, tiek šventiniam desertui, nes ne tik puikiai atrodo, bet ir stebina subalansuotu skoniu. Patiektas su plakta grietinėle arba šviežiomis uogomis, pyragas taps dar prabangesnis ir skanesnis.

Redaktorės Vaidos komentaras - tokius pyragus dažniausiai mėgstu tiesiog apibarstyti cukraus pudra. Toks mažas priedas, o rodos pyragas iškart pakeliamas kiek aukščiau. O visiškai klasikinis ir visada tinkamas priedas, žinoma, yra vaniliniai ledai. 

Ingredientai

    • Obuoliai: 5 -6 vnt.
    • Kvietiniai miltai: 250 g 
    • Migdolų miltai: 2 valg. š. (nebūtina)
    • Maskarponės sūris: 250 g 
    • Cukrus: 100 g (galima keisti kitu saldikliu)
    • Aliejus: 100 g (tinka lydytas sviestas)
    • Kiaušiniai: 2 vnt. 
    • Kepimo milteliai: 1 arb. š.
    • Vanilinis cukrus: 1 arb. š.
    • Cinamonas:  0,5 arb. š.
    • Druska: žiupsnio 
    Tešlos viršų pabarstyti:
    • Migdolų miltai:  1 valg .š. 
    • Rudasis cukrus: 1 arb. š.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Nulupti 5 obuolius, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti plonomis riekelėmis. Užberti šiek tiek cukraus ir cinamono. Gerai išmaišyti.
  2. 2. Dubenyje išplakti maskarponę, kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų ir aliejų iki vientisos masės.
  3. 3. Kitame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, druską, cinamoną. Gautą mišinį įsijoti į skystus produktus.
  4. 4. Tesšlą lengvais judesiais išmaišyti, sudėti pjaustytus obuolius ir permaišyti dar, kad visi obuoliai pasidengtų tešla.
  5. 5. Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi ir supilti visą tešlą. Likusį, šeštą, obuolį supjaustyti gabalėliais ir išdėlioti ant pyrago viršaus, pabarstyti migdolų miltais ir ruduoju cukrumi.
  6. 6. Orkaitę įkaitinti iki 175 C temperatūros ir pyragą kepti apie 60-70 min. Pyragas iškepęs kai ištrauktas medinis pagaliukas lieka švarus.
Obuolių pyragas su maskarpone
Obuolių pyragas su karameliniu padažu
(3)
Obuolių pyragas su varške
(11)