Obuolių pyragas su datulėmis

2023-06-02 Autorius WorldRecipes.lt

Obuolių pyragas su datulėmis
Per savo gyvenimą esu iškepusi tikrai ne vieną obuolių pyragą. Vieni iš jų man patiko mažiau, kiti daugiau. Buvo ir tokių, kurie visai nepatiko. O štai variantas su datulėmis mane labai sužavėjo. Paruošimas tikrai paprastas, o skonis labai geras. Tikrai vertas viso Jūsų dėmesio receptas. Pamėginkite išsikepti jau šiandien! 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Pyragui:
    • obuoliai: 400 gramų
    • džiovintos datulės: 200 gramų
    • miltai: 225 gramų
    • soda: 1 arbatinio šaukštelio
    • cukrus: 220 gramų
    • karštas vanduo: 250 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • sviestas: 125 gramų
    Pyrago viršutiniam sluoksniui:
    • pienas: 125 mililitrų
    • rudas cukrus: 100 gramų
    • sviestas: 60 gramų
    • kokoso drožlės: 50 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia obuolius supjaustome mažais kubeliais, datules susmulkiname ir sumaišome su obuoliais.
  2. 2. Gautą mišinį užpilame vandeniu su soda, uždengiame indą ir palaikome maždaug 10 minučių.
  3. Reklama
  4. 3. Sviestą išsukame, įmušame kiaušinį, suberiame cukrų, sukrečiame obuolių ir datulių mišinį, per sietelį persijotus miltus ir viską gerai išmaišome.
  5. 4. Paruoštą tešlą sukrečiame į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepame maždaug 50 minučių iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
  6. 5. Viršutinis sluoksnis: Nurodytus ingredientus sudedame į puodą ir verdame ant mažos kaitros, nuolatos pamaišant.
  7. 6. Kai jau masė tampa vientisa, supilame ant pyrago ir kepame dar maždaug 20 minučių.
  8. 7. Palaukiame, kol obuolių pyragas atvės, ir patiekiame į stalą. Skanaujame!
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau pyragų su datulėmis rasite: Pyragai su datulėmis.