Sviestinis trupininis obuolių pyragas su avižiniais dribsniais

2023-09-20 Autorius WorldRecipes.lt

Sviestinis trupininis obuolių pyragas su avižiniais dribsniais
Šis sviestinis trupininis obuolių pyragas su avižiniai dribsniais, razinomis ir maltais migdolais yra iš Beatos knygos. Kažkurią dieną nusprendžiau išmėginti ir mūsų šeimai taip patiko, kad jau gaminome 5 kartus. Taip skanu, kad niekaip neatsivalgome. Paruošimas tikrai nėra labai sudėtingas, o rezultatas pranokstantis lūkesčius. Tikrai bus gaminamas dar ne kartą. Didžiulis šio privalumas yra tas, kad jam nereikia daug ingredientų, o ir šie ganėtinai paprasti, tikrai atrandami artimiausioje parduotuvėje. Drąsiai rekomenduoju pamėginti ir Jums.

Beje, šis pyragas iš saldesnių, jei esate mažiau saldžių pyragų gerbėjas ar gerbėja, tai cukraus galite pamažinti, gal net perpus. :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • obuolių: 5
    • razinos: 1 saujos
    • rudojo cukraus: 100 gramų (+ 2 valgomųjų šaukštų)
    • baltojo cukraus: 50 gramų
    • cinamono
    • sviesto: 190 gramų
    • miltų: 150 gramų
    • avižinių dribsnių: 50 gramų
    • maltų migdolų: 100 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia obuolius nulupkite ir supjaustykite riekelėmis.
  2. 2. Tada užpilkite pora šaukštų rudojo cukraus ir sumaišykite su cinamonu ir razinomis.
  3. Reklama
  4. 3. Dėkite į kepimo indą išteptą sviestu (40 gramų) ir šaukiteį orkaitę maždaug 15 minučių, kad obuoliai suminkštėtų.
  5. 4. Tuomet trupiniams sutarkuokite šaltą sviestą (150 gramų), supilkite miltus, avižas, migdolus, cukrų ir lengvai perleiskite viską per pirštus, turi gautis trupininė tešla.
  6. 5. Trupinius užbarstykite ant obuolių ir kepkite dar maždaug 35-45 minutes 190 laipsnių temperatūros orkaitėje.
  7. 6. Labai skanu patiekti šį pyragą dar šiltą su ledais. Skanaus!
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau trupininių obuolių pyragų receptų rasite: Trupininiai obuolių pyragai.
Prašmatnus obuolių pyragas
(6)
Obuolių trupiniuotis
(7)