Aguonų ir obuolių pyragas

2018-11-15 Autorius WorldRecipes.lt

Aguonų ir obuolių pyragas
Aguonų ir obuolių pyragas – tai išskirtinis desertas, kuriame susipina subtilus aguonų traškumas ir sultingų obuolių gaivumas. Šis pyragas pasižymi minkšta ir puria tešla, į kurią įmaišytos aguonos prideda malonų riešutų skonį bei lengvą traškumą. Obuoliai suteikia pyragui natūralaus saldumo ir gaivios rūgštelės, o kepant jų sultys įsigeria į tešlą, suteikdamos pyragui ypatingo drėgnumo.

Redakcijos komentaras - jeigu mėgstate aguonas, šis pyragas tikrai fantastiškas. Obuoliai suteikia pyragui nuostabaus drėgnumo, citrina rūgšelės ir aguonos prideda nenusakomo traškumo, o šokolado saldumas glosto gomurį.

Daugiau pyragų receptų galite rasti čia

Ingredientai

    • Kiaušiniai: 4 vnt.
    • Cukrus: 150 g.
    • Sviestas: 100 g. (minkštas)
    • Miltai: 120 g.
    • Obuoliai: 4 vnt.
    • Aguonos: 150 g.
    • Citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
    • Druska: žiupsnis
     Glajui:
    • Baltas šokoladas: 100 g. (1 plytelė)
    • Pienas: 50 ml. (riebus)
    • Saldus kondensuotas pienas: 2 arb. š.
    • Tarkuota citrinos žievelė: iš 1 vnt. (arba pagal skonį)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų.
  2. 2. Minkštą sviestą išplakti su cukrumi, supilti kiaušinių trynius, citrinos sultis ir dar kartą išplakti.
  3. 3. Suberti miltus - išmaišyti, suberti aguonas (sausas) - išmaišyti, obuolius supjaustyti plonomis riekelėmis - suberti į tešlą bei vėl išmaišyti. Maišyti seksis ganėtinai sunkiai - tešla tiršta tirštutėlė.
  4. 4. Į duebnį su kiaušinių baltymais įberkti žiupsnelį druskos bei rankiniu plaktuvu plakti iki baltų standžių putų - atsargiai, lėtai baltymus įmaišyti į tešlą.
  5. 5. Kepimo skardą ištiesti kepimo popieriumi ir supilti tešlą. Pyragą kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių. Palikite atvėsti.
  6. 6. Šokoladą išlydyti garų vonelėje, pilkti pieną, dėti du šaukštelius kondensuoto pieno bei gerai išmaišyti, kad gautųsi vientisa masė.
  7. 7. Supilti ant pyrago, viršų apibarstykite citrinų žievele.
Aguonų ir obuolių pyragas

Ineta

Labai skanus pyragas! Pati kepiau ir namiskiam labai patiko
Atsakyti

laima

Tiek cukraus + kondensuotas pienas su baltu sokoladu - kraujagislems bomba 😱
Atsakyti

WorldRecipes.eu komanda

na, tikrai nerekomenduojame jo valgyti kiekvieną dieną, bet jeigu suvalgysite gabaliuką kartą per mėnesį pasilepinimui, kažin ar kas nutiks. :) Bet mūsų puslapyje tikrai ir daug sveikesnių pyragų alternatyvų, tad tai nėra bėda, jei žmogus atsisako cukraus. Kiekvieno pasirinkome laisvė. :)
Obuolių pyragas su kondensuotu pienu
(27)