Drėgnas ir sodrus morkų - obuolių pyragas, kvepiantis meduolių prieskoniais

2023-11-20 Autorius Kviečiu į virtuvę

Drėgnas ir sodrus morkų - obuolių pyragas, kvepiantis meduolių prieskoniais
Rudeniu bei meduolių prieskoniais kvepiantis morkų ir obuolių pyragas. Jis gaunasi drėgnas ir sodrus. Tikrai nuostabus ir vertas išsikepti kiekvieną rudenį. Kepiau jau ne vieną kartą ir dar nei karto nenusivyliau. Pamėginkite ir Jūs jau šiandien! 

Nurodyti ingredientų kiekiai yra 24-26 centimetrų formai.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • kiaušiniai: 4
    • rudas cukrus: 250 gramų
    • baltas cukrus: 100 gramų
    • sviestas: 200 gramų
    • krakmolas: 2 valgomųjų šaukštų
    • miltai: 300 gramų
    • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
    • morkos: 3
    • obuoliai: 2
    • cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
    • malti gvazdikėliai: 0,5 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kiaušinius išsukite su cukrumi ir ruduoju cukrumi.
  2. 2. Tada sviestą ištirpinkite ir jau šiek tiek pravėsusį supilkite į kiaušinių ir cukraus plakinį.
  3. Reklama
  4. 3. Suberkite prieskonius, įsijokite miltus su kepimo milteliais.
  5. 4. Tada obuolius ir morkas nulupkite bei sutarkuokite smulkia tarka. Įmaišykite į pyrago tešlą.
  6. 5. Kepimo skardą ištepkite sviestu ir supilkite jau paruoštą tešlą.
  7. 6. Galiausiai kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60 minučių.
  8. 7. Pjaustykite ir skanaukite!
Drėgnas ir sodrus morkų - obuolių pyragas, kvepiantis meduolių prieskoniais